Diētas ārsts Atis Tupiņš stāsta, ka, jo tālāk uz ziemeļiem, jo ābolos būs vairāk dažādu vērtīgo vielu. Ābols ir ļoti labs C vitamīna avots, sēkliņas satur mūsu organismam tik ļoti nepieciešamo jodu, bet tās nav vienīgās labās vielas, ko uzņems cilvēka organisms ēdot ābolus. Ābolos ir šķiedrvielas - gan ūdenī šķīstošas, gan nešķīstošas, pektīns, tas izcili labi samazina holesterīna līmeni asinīs.
Ābolus lietot uzturā var visdažādākajos veidos – svaigus, tvaicētus, ceptus, žāvētus arī sulās. Raidījums "Rīta panorāma" viesojas Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, kur tā audzēkne Lāsma Jakovele demonstrē, kā pavisam vienkārši pagatavot pildītu ābolu.
Pildītu ābolu recepte:
Sākumā ābols jāizgrebj. Tad ābolā liek medu, kanēli, krēmsieru.
Ābolus pārkaisa ar riekstiem.
Ābola malas ierīvē ar sviestu. Pēc tam liek cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā, cep 10 -15 minūtes.
Ābolu var dekorēt ar bezē, vai pēc cepšanas pārklāt ar putukrējumu, var pildīt ar žāvētām dzērvenēm vai rozīnēm.