Ko iesākt ar āboliem? Pildītu ābolu recepte

Ko darīt ar āboliem? Šogad šis jautājums nomoka daudzus cilvēkus, jo ābolu raža visā Latvijā padevusies ļoti laba. Uztura speciālisti iesaka ābolus lietot uzturā to vērtīgā sastāva dēļ.

Diētas ārsts Atis Tupiņš stāsta, ka, jo tālāk uz ziemeļiem, jo ābolos būs vairāk dažādu vērtīgo vielu. Ābols ir ļoti labs C vitamīna avots, sēkliņas satur mūsu organismam tik ļoti nepieciešamo jodu, bet tās nav vienīgās labās vielas, ko uzņems cilvēka organisms ēdot ābolus. Ābolos ir šķiedrvielas - gan ūdenī šķīstošas, gan nešķīstošas, pektīns, tas izcili labi samazina holesterīna līmeni asinīs.

Ābolus lietot uzturā  var visdažādākajos veidos – svaigus, tvaicētus, ceptus, žāvētus arī sulās. Raidījums "Rīta panorāma" viesojas Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā, kur tā audzēkne Lāsma Jakovele demonstrē, kā pavisam vienkārši pagatavot pildītu ābolu.

Pildītu ābolu recepte:

Sākumā ābols jāizgrebj. Tad ābolā liek medu, kanēli, krēmsieru.

Ābolus pārkaisa ar riekstiem.

Ābola malas ierīvē ar sviestu. Pēc tam liek cepeškrāsnī 150 grādu temperatūrā, cep 10 -15 minūtes.

Ābolu var dekorēt ar bezē, vai pēc cepšanas pārklāt ar putukrējumu, var pildīt ar žāvētām dzērvenēm vai rozīnēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti