Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kāzu torte - gulbenietes Ingas Grīsles recepte

Latvijas Televīzijas šova "Kūku kari" dalībniece, gulbeniete Inga Grīsle savas tortes cep ar mīlestību. Viņasprāt, cepot torti, nedrīkst būt slikts noskaņojums, jo tad tā var neizdoties. Svarīgi ir arī tas, no kādām sastāvdaļām kūka top, un šajā ziņā Ingai ir daudz priekšrocību - pagalms ir pilns ar vistām un arī ogu krūmu netrūkst. Inga Gulbenes pusē ir slavena ar savām biskvīta kūkām ar vārīto krēmu. Viņa šovā "Kūku kari" mērojās spēkiem kāzu kūkas cepšanā.

Kāzu torte

Biskvīts

Vienam biskvītam nepieciešams

  • 5 olas
  • 200 g cukura
  • 100 g miltu

Olu dzeltenumus saputo kopā ar cukuru, pievieno miltus un saputotu olu baltumu. Cep +180 grādos aptuveni 15 minūtes.

Tortei nepieciešami trīs biskvīti

Vārītais vaniļas krēms

  • 1 krūze piena
  • 1 krūze cukura
  • 2 olas
  • Vaniļas cukurs
  • 2 ēdamkarotes miltu

Saputo olas, cukuru, vaniļas cukuru un miltus. Masai pievieno uzvārītu pienu. Visu karsē, līdz masa sabiezē. Liek dzesēties. Sakuļ 400 gramus sviesta vai margarīna. Pievieno atdzisušu krēmu.

Starp biskvīta kārtām liek dzērveņu ievārījumu. Visu torti noziež ar krēmu. Liek ledusskapī dzesēties.

Baltais krēms

  • 250 g pūdercukura
  • 250 g sviesta
  • 200 ml uzvārīta, atdzesēta piena
  • Vaniļas cukurs

Visu kuļ, līdz masa ir viendabīga un spīdīga.

Dekorē torti ar balto krēmu un visu, kas ienāk prātā.

 

Lai labi garšo!

Šovs LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti