Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kūku kari

Kāzu kūka - gulbenietes Ineses Veismanes recepte

LTV šova "Kūku kari" dalībniece Inese Veismane ir no Gulbenes. Viņa ir kūku bodes "Gardums" vadītāja un īpašniece, kura par savu hobiju - kūku cepšanu - kā par biznesu sāka domāt pirms apmēram četriem gadiem. Tajā laikā Inese bija palikusi bez darba, bet prom braukt negribēja. Gulbeniete nekad nav mācījusies par konditori, un viss, ko viņa zina, ir apgūts pašmācības ceļā. Inese ar citām šova dalībniecēm sacentās kāzu kūkas cepšanā un iekļuva finālā!

Kāzu kūka

Biskvīts

Sastāvdaļas

100 g sviesta

150 g miltu

3 olas

100 g cukura

100 g iebiezināta piena ar cukuru

10 g cepamā pulvera

50 g rozīņu

15 g kakao

35 g lazdu riekstu (sasmalcināti)

100 g brūkleņu vai dzērveņu, sablenderētas mazliet ar cukuru.

Biezpiena krēms pildījumam

Sastāvdaļas

800 g biezpiena

100 g cukura

Vanilīns

1 citrons

380 ml saldā krējuma

100 g cukura

Gatavošana:

  1. Sviestu, miltus, olas, cukuru, iebiezināto pienu un cepamo pulveri sakuļ vijīgā mīklā;
  2. Mīklu sadala divās daļās;
  3. Vienai daļai pievieno rozīnes un kakao;
  4. Otrai daļai pievieno sasmalcinātus riekstus;
  5. Liek divās formās un cep +180 grādos apmēram 15 minūtes;
  6. Biskvīta kārtas atdzesē, nosmērē ar brūklenēm vai dzērvenēm, kas sablenderētas ar mazliet cukura;
  7. Biezpienu, cukuru, vanilīnu, rīvētu citrona miziņu un citrona sulu sablenderē smalkā, viendabīgā masā. Saldo krējumu ar cukuru saputo, iecilā biezpienā;
  8. Biezpiena krēmu liek pa vidu starp biskvīta kārtām un pa virsu biezā slānī;
  9. Ļoti garšīgi, ja pārlej ar šokolādi, bet, ja vēlas baltu, rotā ar putukrējumu.

Lai labi garšo!

Šovs LTV ēterā skatāms trešdienās plkst.19.30.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti