Latviešu godi

"Latviešu godi". Ziemas saulgrieži

Latviešu godi

Latviešu godi. Meteņi

Latviešu godi. Ziemas saulgrieži

Kā pagatavot ziemas saulgriežu ēdienu – sātīgās kūčas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada un 5 mēnešiem.

Kūčas Annas Kārkles ģimenē saulgriežos tiek pasniegtas kā pirmais ēdiens. Tā darot Latgales pusē. Tas simbolizē veselību, svētību un auglību nākamajam gadam. Ēdiens ir sātīgs, salds un noteikti vairo prieku un enerģiju.

Nepieciešams:

Kilograms veselu kviešu graudu
puskilograms medus
2-3 kanēļa standziņas
10-15 krustnagliņas

Pagatavošana:

  1. Kviešu graudus vismaz vienu dienu iepriekš aplej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest.

  1. Saulgriežu rītā graudus liek vārīties un vāra tik ilgi, kamēr tie mīksti.
  2. Kamēr graudi vārās, pagatavo sīrupu. Uz 3 litriem ūdens liek ½ kg medus, krustnagliņas un kanēli un pavāra, kamēr sīrups viendabīgs un garšas savilkušās.
  3. Gatavos graudus liek bļodā un aplej ar nedaudz sīrupu, lai tie nestāv sausi.
  4. Pasniedz, katram bļodiņā liekot pa lielai karotei graudu un pārlejot tos ar sīrupu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti