Rīta Panorāma

Pārmērīs Everesta augstumu

Rīta Panorāma

Skype intervija ar Ingmāru Pūķi

Ko iesākt ar griķiem? Taisīt popkornu

Griķu popkorns: izmēģini to pagatavot mājās!

Marta vidū Latvijas iedzīvotāji krietni atbrīvoja veikalu plauktus no griķiem. Ko iesākt ar lielajiem griķu krājumiem un kā tos pagatavot citādāk, nekā ierasts? Restorāna “Entresol” šefpavārs Raimonds Zommers iesaka izmēģināt griķu popkornu.

Ierasta popkorna versija ir no kukurūzas:  “Visi zina, ka kukurūzas graudiņš uzbriest, ciete sprāgst un rodas popkorns. To pašu varam izdarīt arī ar griķiem,” norādīja Zommers.

Sākumā jāizvāra griķi ūdenī bez garšvielām tā, kā to dara parasti. Pēc tam tie jāizkaltē. Vienkāršākais variants būs tos izklāt uz paplātes un nolikt siltā vietā, piemēram, virtuvē uz palodzes. Cits variants ir tos ielikt cepeškrāsnī, ieslēdzot ventilēšanas režīmu. “Uzstādām 60 grādus, gaiss cirkulēs un mitrums izkļūs ārā. Ja ir pavecāka krāsns, tad atstājam durvīs nelielu šķirbu. Ja liksim virtuvē vienkārši kaut kur kaltēties, šis process būs daudz garāks. Var griķus arī nolikt saulītē,” ieteica šefpavārs.  

Kad griķi ir izkaltēti, katlā jāuzkarsē eļļa, iepriekš jāsagatavo caurduris, salvete un trauks, kur to visu nosusināt. Griķus ber iekšā karstajā eļļā. “Te ir diezgan veikli jākustas. Eļļa ir karsta un griķi var sadegt. Ātri izzvejojam visu ārā. Kaltēšanas process ir daudz ilgāks nekā gatavošana,” skaidroja Zommers.

Kad griķi salvetē nosusināti, tad pieber klāt, piemēram, sāli. Garšvielas, kādas pievienot, ir  gaumes jautājumus - var papildināt ar timiānu, siera garšu vai cukuru.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti