Gaspačo jeb aukstā tomātu zupa «Īsto latvju saimnieču» gaumē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Aukstā un aromātiskā tomātu zupa, ko Sandra Icaka gatavo savā piemājas saimniecībā “Padegas”, spirdzina ne tikai karstā vasaras dienā. To var baudīt visa gada garumā, ja saimniecībā sagatavoti tomātu sulas krājumi. Tiesa, var izlīdzēties arī ar veikalos nopērkamo.

Sandra Icaka
Sandra Icaka

Nepieciešams

  • 2–3 tomāti
  • 2–3 paprikas
  • 3–4 gurķi
  • 250 g fetas jeb sālījumā nogatavināta mīkstā siera
  • olīvas
  • dilles
  • baziliks
  • 2–3 daiviņas ķiploka
  • 1 ēdamk. medus
  • 2–3 vārītas olas
  • sāls
  • 0,5 l dārzeņu lečo
  • 3 l tomātu sulas

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas sasmalcina – sagriež nelielos gabaliņos vai sakapā, ber lielā katlā, pielej tomātu sulu un samaisa. Pasniedz atdzesētu.

 

Materiāls pirmo reizi publicēts LSM.lv 2021. gada 7. oktobrī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti