“Saskaņā ar sacensību nolikumu attīstības valstīm tiek dotas lielākas iespējas ar savu ēdienu uzvarēt konkursā un nonākt uz goda pjedestāla. Atceroties sacensības vēsturi, Ziemeļeiropas valstis ļoti agri saprata šī jautājuma nozīmi, un viņiem tas bija veids, kā aizpildīt tukšas vietas savas pavārmākslas grāmatās. Tas ir lieliski,” stāstīja pasākuma organizētājs Redžs Markons.
Organizētāji konkursu "Bocuse d'O" dēvē par pasaules čempionātu, jo tas dibināts jau pirms 30 gadiem, un tajā pārstāvēti 24 jauni pavāri no visiem pasaules reģioniem.
Pieaugot popularitātei, sacensību dalībnieki jau vairākus gadus tiek izvirzīti reģionālajos konkursos.
Pavāriem šogad piecu ar pusi stundu laikā jāpagatavo dārzeņi ar jūras veltēm un ēdiens no teļa gaļas, un viņu veikumu vērtēs profesionāla žūrija.
Organizētāji neslēpj, ka pasākumā ir arī šova elementi, kas palīdz veicināt konkursa atpazīstamību un apmeklētāju interesi.