Iekodies Zemgalē

«Iekodies Zemgalē»

Iekodies Zemgalē

Cepelīni jeb kumeļu olas Jēkabpils gaumē

Pannā izčurkstināts speķītis ar sīpoliem, kas ieslēpti pamatīgā kartupeļu plācenī, – tās ir galvenās sastāvdaļas Sēlijas cepelīniem jeb kumeļu olām. Visus cepelīnu gatavošanas noslēpumus Jēkabpils saimniece Rita atklāja LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē”.

Nepieciešams

  • 1 kg kartupeļu
  • 200 g kūpināta speķa
  • 2 nelieli vai 1 liels sīpols
  • 1 ola
  • sāls
  • saldais krējums

Cepelīni jeb kumeļu olas Jēkabpils gaumē

Pagatavošana

1. Kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves. Tad caur marli nospiež lieko šķidrumu. Masai jāpaliek nedaudz mitrai. Kartupeļus liek atpakaļ bļodā, pievieno olu, sāli, un visu samaisa kopā.

2. Sīpolus un speķi smalki sagriež, abus kopā izčurkstina uz pannas.

3. Veido cepelīnus. Rokā ņem lielu kartupeļu plāceni, uztaisa viducī iedobi, tajā liek vienu ēdamkaroti ar kaudzi speķa ar sīpoliem un aizmīca ciet. Cepelīnus liek pannā cepties palielā eļļas daudzumā.

4. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus, tad pārvieto uz cepamās plāts, pārlej ar saldo krējumu un turpina izcept līdz gatavībai cepeškrāsnī 180–200 ºC temperatūrā. Cep apmēram 10 minūtes.

Cepelīni jeb kumeļu olas Jēkabpils gaumē
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt