Sadaļas Sadaļas

Iekodies Kurzemē

Iekodies Kurzemē. Saldus. Jaunauces muiža, medus, lavandu lauki un puzuru darināšana

Iekodies Vidzemē

Iekodies Vidzemē

Iekodies Kurzemē. Baltā sviesta gatavošana Rucavā. Niedru jumti Ķoņciemā

Bimbalu tīre jeb dunduru putra. «Iekodies Kurzemē» recepte

Latvijas Televīzijas raidījums "Iekodies Kurzemē" dodas garšas ekspedīcijā pie saimnieces uz Rucavu un gatavo dunduru putru jeb bimbalu tīri. Piedāvājam šo kurzemnieku recepti. 

Sastāvdaļas:

  • jaunie kartupeļi
  • kūpināts cauraudzis
  • īsts lauku krējums
  • zaļumi

Pagatavošana:

  1. Jaunos kartupeļus nomizo, novāra un nokāš.
  2. Kūpinātu cauraudzi sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas.
  3. Cauraudzi kopā ar visiem taukiem pievieno kartupeļiem un samīca.
  4. Bagātīgi pievieno lauku krējumu (apm. 0,5-1 l) un zaļumus (lokus un dilles, ziemā tos var aizstāt ar apceptiem sīpoliņiem). Visu samaisa. 
Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Virtuve
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt