Iekodies Kurzemē

Iekodies Kurzemē. 3. sērija. Saldus

Ciemos

Ciemos

Iekodies Kurzemē. 4. sērija

Bimbalu tīre jeb dunduru putra. «Iekodies Kurzemē» recepte

Latvijas Televīzijas raidījums "Iekodies Kurzemē" dodas garšas ekspedīcijā pie saimnieces uz Rucavu un gatavo dunduru putru jeb bimbalu tīri. Piedāvājam šo kurzemnieku recepti. 

    Sastāvdaļas:

    • jaunie kartupeļi
    • kūpināts cauraudzis
    • īsts lauku krējums
    • zaļumi

    Pagatavošana:

    1. Jaunos kartupeļus nomizo, novāra un nokāš.
    2. Kūpinātu cauraudzi sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas.
    3. Cauraudzi kopā ar visiem taukiem pievieno kartupeļiem un samīca.
    4. Bagātīgi pievieno lauku krējumu (apm. 0,5-1 l) un zaļumus (lokus un dilles, ziemā tos var aizstāt ar apceptiem sīpoliņiem). Visu samaisa. 
    Virtuve
    Dzīve & Stils
    Jaunākie
    Interesanti