Rīta Panorāma

Francijas fermeri bloķē ceļus galvaspilsētas Parīzes apkaimē

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Lielbritānijā debates par pareizu tējas pagatavošanu.

Grāmata par tējas pagatavošanu izsauc debašu vētru Lielbritānijā

Debates Lielbritānijā izraisījusi ASV ķīmiķes Mišelas Franklas grāmata par tēju. Zinātniece iesaka populārajam dzērienam pievienot šķipsniņu sāls.

Profesore ir tējas cienītāja kopš desmit gadu vecuma, vēlāk šo dzērienu sāka pētīt un atklāja, ka sāls samazina tās rūgto garšu.

Tomēr šķietami ikdienišķais padoms radīja vētru Lielbritānijā, kuras iedzīvotāji uzskata sevi par dzēriena pagatavošanas lietpratējiem.

Briti katru dienu izdzer lielu daudzumu tasīšu dzēriena, un daudzi ieteikumu uztvēra ar izsmieklu un dusmām.

Tas pat radīja diplomātisku saspīlējumu, un ASV vēstniecība sociālā tīkla "X" (agrāk pazīstams kā "Twitter") kontā paziņoja, ka neiedomājamā ideja pievienot sāli Lielbritānijas nacionālajam dzērienam nav oficiāla Vašingtonas nostāja.

Pati zinātniece jutās samulsusi par ažiotāžu un piebilda, ka sāls pieminēta arī kādā astotā gadsimta ķīniešu manuskriptā. Zinātne pierādot, ka sāls var noņemt rūgtumu gan tējai, gan kafijai. Viņa arī iestājas par uzsildīta piena pieliešanu tējai, nevis otrādi, un arī šis jautājums bieži šķeļ tējas cienītājus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti