Laša plācenīši ar diļļu mērci. Recepte ātrai un gardai maltītei

"Šie ātri un vienkārši pagatavojamie laša plācenīši ir viens no maniem mīļākajiem ēdieniem, un arī ciemiņi tos vienmēr novērtē atzinīgi," saka pavārgrāmatas "Garšīgs nav sarežģīts" autore Elizabete Valujeva. Plācenīši ir gana sātīgi, turklāt tos var pagatavot pāris minūtēs. Ieteicams tos baudīt kopā ar diļļu mērci, bet piedevas izraudzītas pēc savas izvēles.

Plācenīšiem (2–3 porcijām) nepieciešams:

  • 400 grami laša filejas bez ādas un asakām
  • 60 grami sarīvēta siera
  • 1 tējkarote citronpiparu
  • 1 sauja sakapātu diļļu
  • 2 olas
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamkarote grieķu jogurta
  • 80 grami rīvmaizes

Mērcei nepieciešams:

  • 120 mililitri krējuma
  • 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju
  • 1 ēdamkarote majonēzes ar samazinātu tauku saturu
  • sāls, maltie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Laša fileju sagriež mazos gabaliņos. Visas sastāvdaļas liek nelielā bļodā un sajauc viendabīgā masā. Ar rokām izveido plācenīšus un liek uz pannas, cep uz vidējas uguns, apgrozot no abām pusēm. Plācenīšus pasniedz ar diļļu mērci.

Citi zivju ēdieni

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti