Kā labāk dzīvot

Pirmo palīdzību var sniegt jebkurš: ja nepalīdzēsim, labāk nebūs

Kā labāk dzīvot

Izpratne par augu veselību: kaitīgo organismu nodarīto postu redzam pēc gadiem

Gatavojamies ziemai jeb konservējam!

Mājās gatavots kečups – godalgota recepte tomātu ražas laikam

Nupat ienākušās pirmās tomātu ražas, un, lai gan šobrīd tomātus ar prieku var baudīt svaigus, laiks sākt domāt, kā tos saglabāt arī ziemai, tāpēc Saiva Pekuse, dārzkopības speciāliste no saimniecības "Neslinko", Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" atklāja tomātu kečupa recepti, kas savulaik godalgota Brenguļu tomātu svētkos.

Nepieciešams: 

  • 800 grami tomātu
  • 400 grami saldās paprikas
  • 3 vidēji asi pipari
  • 6 ķiploku daiviņas (ja garšo ķiploks, var likt vairāk)
  • 2 tējkarotes kaltētas raudenes
  • 300 grami ievārījuma cukura
  • 1 ēdamkarote sāls
  • 500 ml 9% etiķa
  • 7 grami agars (biezai konsistencei)
  • + var pievienot ap 400 gramiem plūmju vai jāņogu, bet tad jāpievieno arī vairāk agara

Pagatavošana: 

Vispirms katlā vāra tomātus, papriku, čili piparus un ķiplokus. Kad paprika sāk jukt ārā, katlu no uguns noņem, masu nedaudz atdzesē un ar blenderi rūpīgi sakuļ. Tad masu rūpīgi izberž caur stiepļu sietu, lai iegūtu viendabīgu konsistenci. Visu liek atpakaļ katlā, pievieno sāli, raudeni, etiķi un ievārījuma cukuru, un no vārīšanās brīža masu vāra apmēram 10 minūtes, tad atstāj uz nakti, lai kārtīgi atdziest. Nākamajā dienā atsevišķā trauciņā atsmeļ kausiņu atdzisušās masas, tai pievieno agaru. Pārējo masu atsāk karsēt, tai pievieno masu ar piejaukto agaru. Visu vāra vēl apmēram trīs minūtes, tad pilda burkās. 

Vēl par tomātiem un ziemas krājumu receptēm

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti