Lozannas Eiropas laukumā cilvēkiem bez maksas tika piedāvāti apkaimes restorānos no dažādiem dārzeņiem, augļiem un citām sastāvdaļām izgatavotas maltītes.
Organizācijas "Mana zilā planēta" pārstāvis Džuljens Gotjē skaidroja, ka šobrīd tiek izšķērdēta gandrīz trešā daļa no saražotā ēdiena: "Par to, pirmkārt, esam atbildīgi mēs, mājsaimniecības, jeb, vienkāršāk izsakoties, jūs un es. Papildu izpratnes veicināšanai par pārtikas izšķērdēšanu – šis ir arī labs laika pavadīšanas veids un palīdzība biedrībām, kas vairākus mēnešus sadarbībā ar mums organizēja pasākumu."
Apmēram 450 kilogramu pārtikas no lielveikaliem sagādāja organizācijas brīvprātīgie, bet šefpavāri ēdienkarti sastādīja, vadoties pēc lielākā daudzumā pieejamiem produktiem.
Apmierināti par akciju bija gan organizatori, kas aktualizēja nopietno problēmu, gan cilvēki, kuriem bija iespēja nobaudīt garšīgo ēdienu.
Iniciatīva "Foodsave" nav jauna – tā radusies jau pirms apmēram 15 gadiem vāciski runājošā valsts daļā, bet pēdējā laikā tā kļūst populāra arī citviet. Līdzīgs bankets nedēļas nogalē notika arī Šveices galvaspilsētā Bernē.