Runājot par kafijas lietošanu uzturā, gastroenterologs sacīja, ka kafiju var dzert četras reizes dienā par spīti tam, ka kafijā ir kancerogēna jeb vēzi izraisoša viela. Nav pierādīts, ka kafijas lietošana izraisa vēzi, uzsvēra profesors. "Kafija vēzi neizraisa."
"Kafijas dzērējiem aknas ir veselākas. (..)
Ja četras reizes dienā kleksē kafiju iekšā, 65% ir labāks aknu stāvoklis nekā kafijas nedzērājiem," teica Danilāns, norādot, ka kafijas lietošana arī normalizē asinsspiedienu.
Gastroenterologs atzina, ka pirms vairākiem gadu desmitiem lēsts, ka piens ir "draņķis", jo ir trekns, īpaši lauku piens. Taču pierādīts, ka pienu var lietot katru dienu un kaut puslitru dienā – tas palīdz pret sklerozi, osteoporozi.
"Piens pasargā kaulus no kalcija zuduma. No kauliem nezūd kalcijs," teica ārsts.
Pēc viņa teiktā, arī olas pirms vairākiem gadu desmitiem peltas, jo satur daudz holesterīna. "Bet, izrādās, olas ir labas. Ir labais un sliktais holesterīns. Olas dzeltenumā ir daudz tā labā holesterīna," teica ārsts.
Danilāns atzina, ka viņam ne reizi jautāts, cik daudz olu vienā ēdienreizē var ēst. "Viss jau jālieto, protams, ar mēru. Bet trīs olas pa dienu – aiziet, ja kādam garšo," teica gastroenterologs.
"Speķītis arī ir labs, tikai ar mēru," piebilda Danilāns.
Viņš neizslēdza iespēju, ka pēc kāda laika mediķu ieteikumi par šo produktu lietošanu būs citādāki. "Medicīna mainās, medicīnas uzskati mainās," skaidroja Danilāns.