Zefīra tornīši ar ogām. Gatavojam kopā ar bērniem!

Smilšu mīkla, skaisti zefīra tornīši un ogas. Mazie pavāri rāda, kā pagatavot gardu un ļoti skaistu našķi. Izmēģiniet!

Zefīra tornīši ar ogām

Sastāvdaļas mīklai:

  • 100 g sviests (istabas temperatūrā)
  • 1 ola
  • 60 g cukurs
  • 200 g milti
  • ½ tējk. sāls

Sastāvdaļas zefīra masai:

  • 80 g ūdens
  • 120 g cukurs
  • 2 olu baltumi
  • + 200 g mellenes dekorēšanai

Pagatavošana:

  1. Saputo sviestu (100 g) ar cukuru (60 g).
  2. Turpat klāt pievieno 1 olu un puto līdz viendabīgai masai.
  3. Lēnām maisot, pakāpeniski iesijā miltus (200 g) un sāli (½ tk).
  4. Tad no iegūtās masas samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm.
  5. Uzsilda cepeškrāsni uz 180 grādiem.
  6. Sagatavo pannu ar cepampapīru.
  7. No mīklas saspiež mazus aplīšus, liek uz pannas un cep 10–15 min, līdz cepumu maliņas sāk pavisam viegli apbrūnēt.
  8. Tālāk gatavo zefīra masu. Sakuļ olu baltumus (2) līdz masa ir tik stingra, ka apgāžot nekrīt ārā no bļodas.
  9. Katliņā ielej ūdeni (80 g) un pievieno cukuru (120 g).
  10. Liek uz plīts un vāra līdz sīrupa konsistencei. (Gatavību var pārbaudīt, iepilinot sīrupa pilīti ūdens glāzē – ja pilīte nevis izšķīst, bet sastingst, tad sīrups ir gatavs.)
  11. Lej sīrupu klāt sakultajiem baltumiem un turpina kult vēl kādas 10 minūtes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti