Ralfs gatavo

"Ralfs gatavo 5". 7 raidījums

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo 6. 1.sērija

Ralfs gatavo. Saldējums riekstu cepumā

Saldējums riekstu cepumos. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Te ideja brīvdienu gardumam. Ierādiet šo recepti bērniem!

Saldējums riekstu cepumā

Sastāvdaļas:

  • 200 g lazdu riekstu
  • 50 g auzu miltu
  • 3 tējkarotes kakao
  • 1 šķipsna sāls
  • 5 tējkarotes kokosriekstu eļļas
  • 20 mīkstas dateles
  • 500 ml plombīra saldējuma

 

Pagatavošana:

1. Cepeškrāsnī 160 grādos uz pannas apgrauzdē lazdu riekstus (200 g) – apmēram 5 minūtes.

2. Ļauj riekstiem atdzist un noloba miziņas – tik, cik nāk nost.

3. Blenderī liek riekstus, pievieno auzu miltus (50 g),  kakao (3 tējkarotes) un šķipsniņu sāls un maļ līdz smilšu konsistencei. Kad masa gatava – izliek to kādā bļodā.

4. Liek blenderī dateles (20), pievieno kokosriekstu eļļu (5 tējkarotes) un sablendē.

5. Abas masas sajauc kopā un ar rokām samīca līdz viendabīgai konsistencei.

6. Ņem pusi no masas, liek uz cepampapīra, pa virsu uzliek vēl vienu cepampapīru un izrullē. To pašu izdara ar otru masas pikuci.

7. Pa virsu cepampapīram uzliek formu, kurā cepums atradīsies, un izgriež nepieciešamo izmēru.

8. Ar visu cepampapīru apakšējo kārtu ievieto formā. Ieliek uz brīdi saldētavā, lai masa mazliet sacietē.

9. Izņem formu no saldētavas, sagriež saldējumu un vienmērīgā biezumā izkārto pa virsu, beigās nolīdzina ar karoti, lai ir gluds.

10. Lieko riekstu masu pierullē klāt virsējai kārtai un izveido no tās vajadzīgo formu – tā, lai to var vienmērīgi uzklāt pa virsu saldējuma kārtai.

11. Liek formu saldētavā uz vismaz četrām stundām, bet vislabāk atstāt līdz nākamajai dienai.

11. Kad cepums ir kārtīgi sasalis, to ņem ārā no saldētavas un sagriež gabaliņos. To, ko neapēd uzreiz, uzglabā saldētavā. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti