Vizītkarte: Mārtiņš Sirmais. Šefpavārs. Dzimtā vieta – Dikļi. Viens no trīs pavāru restorāna “Tam labam būs augt” dibinātājiem. Beidzis Smiltenes tehnikumu. Mīļākais restorāns – mājas. TV pavāršova “Ēdienkaratē” vadītājs. TV projekta “Sirmais. Kulta ēdieni” idejas autors un vadītājs. Nepatīk gatavot, patīk ēst.
Viktorija viesojas pie Mārtiņa Sirmā restorānā. Mārtiņš ekskursijā izrāda restorānu.
Pavāru vidū ir arī tādi, kuri nav ieguvuši pavāra profesiju. Arī tas ir pieļaujams, tomēr iegūt izglītību ir ieteicams, uzskata Mārtiņš.
Arī Mārtiņam (tāpat kā Viktorijai) pēc dzīves mazajā ciematiņā grūti bija iejusties Rīgā, bet ar laiku, ceļojot pa pasauli, Mārtiņš ieguvis citu izpratni par to, kas ir pilsēta, kas lauki.
Pavārs uzskata, ka skolas laiks bija laiskais laiks, to vajag izbaudīt. Pieaugšana nenotiek uzreiz līdz ar patstāvīgas dzīves sākšanu.
Profesijas izvēlē “jākoncentrējas uz savām interesēm. Interesēs vajag rakt dziļāk,” skaidro pavārs Mārtiņš Sirmais. “Caur interesi rodas profesija.”