Ralfs gatavo

Avokado

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo 4. 5. sērija. Ķirbju maize ar šokolādes pērlītēm.

Krāsnī cepts lasis ar sparģeļiem

Krāsnī cepts lasis ar sparģeļiem. Gatavojam kopā ar bērniem!

Mazie pavāri Ralfs un Martins iesaka izmēģināt šo recepti, tā nav pārāk sarežģīta, rezultāts būs gards un veselīgs. Izmēģiniet!

Krāsnī cepts lasis ar sparģeļiem

Sastāvdaļas:

  • 2 laša filejas gabaliņi (150 g katrs)
  • 1 ēdamk. sojas mērces
  • 1 ēdamk. ūdens
  • 1 ēdamk.svaigi spiesta citrona sulas
  • 2–3 daiviņas ķiploka
  • 30 g sviesta
  • 2 ēk svaigi pētersīļi, sakapāti
  • 200 g sparģeļu (ar nolauztiem kokainajiem galiem)
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana:

  1. Liek sildīties cepeškrāsni uz 220 grādiem.
  2. Sagriež 2 folijas gabaliņus – apmēram 30x30 cm.
  3. Sagatavo sparģeļus – nolauž kokainos kātus (vietā, kur paši lūst) un ar mizojamo nazīti pavisam viegli nomizo plānu miziņu.
  4. Sagatavo mērci: samaisa sojas mērci (1 ēdamk.) ar ūdeni (1 ēdamk.) un citrona sulu (1 ēdamk.).
  5. Saspiež ķiplokus (2–3 daiviņas).
  6. Katru laša filejas gabaliņu liek uz savas folijas, pārber ar sāli un pipariem un pa virsu saliek saspiestos ķiplokus. Blakus novieto iepriekš notīrītos sparģeļus (200 g).
  7. Gan lasi, gan sparģeļus pārslaka ar mērci.
  8. Sagriež mazos kubiņos sviestu (30 g) un izkārto gan uz laša, gan sparģeļiem.
  9. Uzmanīgi aiztaisa ciet foliju, veidojot tādas kā kabatiņas. (Kabatiņās veidosies šķidrums, tāpēc svarīgi, lai savienojuma vietas ir augšpusē un folijā nav caurumu).
  10. Kabatiņas liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
  11. Sakapā pētersīļus (2 ēdamk.).
  12. Uzmanīgi attaisa kabatiņas, pārslaka nedaudz citrona sulas, visam uzkaisa pētersīļus un pasniedz. Labu apetīti!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Svarīgākais šobrīd

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt