Krāsainās želejkonfektes
Sastāvdaļas:
- 1/3 glāzes svaigi spiestas sulas (der smiltsērkšķu, apelsīnu, ganātābolu, melleņu u.c.)
- 1 ēdamkarote medus
- 2 ēdamkarotes želatīna pulvera
Pagatavošana:
1. Glāzē ar svaigi spiestu sulu (1/3 no glāzes) ieber 2 ēdamkarotes želatīna un ļauj uzbriest.
2. Pēc apmēram 5 minūtēm liek sulas un želatīna masu katliņā un silda līdz pirmajiem burbulīšiem, bet neļauj vārīties.
3. Ja želejkonfektes gatavo no smiltsērkšķu sulas, tad pievieno vienu ēdamkaroti medus. (Citas sulas nav tik skābas, tāpēc bez medus var iztikt.)
4. Joprojām turot katliņu siltumā uz plīts, aktīvi maisa sulu un tādā veidā izšķīdina tajā uzbriedināto želatīnu. Ja rodas putas, tās noņem.
5. Kad viss želatīns ir izšķīdis, masu uzreiz pilda formiņās – dara to raiti, jo želatīns atdziestot padarīs sulu aizvien stingrāku.
6. Formiņas liek ledusskapī un gaida, līdz masa kļūst stingra (apmēram 30 minūtes).
7. Ņem formiņas ārā no ledusskapja un izkārto želejkonfektes uz šķīvja, bet vēlams katru par sevi – tā, lai tās nesalīp kopā. Labu apetīti!
Raksta pirmpublikācija LSM.lv 2022. gada 5. novembrī.