Ralfs gatavo

«Ralfs gatavo 5». 6. raidījums

Ralfs gatavo

Ralfs gatavo 5. 6. raidījums

Ralfs gatavo. 5.sezona. 5. raidījums

Kartupeļi ar zaļumiem. Gatavojam kopā ar bērniem!

Pavisam neparasta ceptu kartupeļu recepte - kopā ar veselīgiem zaļumiem. Izmēģiniet!

Kartupeļi ar zaļumiem

 

Sastāvdaļas:

  • 600 g kartupeļi
  • 5 lapas zaļie Kalē kāposti
  • 5 lapas sarkanie Kalē kāposti
  • 1 liels sīpols
  • 1 čili
  • 2 daivas ķiploks
  • 10 cm puravs
  • 1 sauja nātres
  • 2 saujas spināti
  • 2 tējkarotes kumīns
  • 0,5 tējkarotes malts koriandrs
  • 0,3 tējkatores kurkuma
  • 5 šķipsnas sāls

Pagatavošana:

  1. Sagriež kartupeļus palielos gabaliņos (apmēram 3x2 cm).
  2. Uz pannas nelielā eļļas daudzumā liek kartupeļus cepties.
  3. Kad tie ir mazliet apcepušies un apbrūnējuši, pievieno garšvielas – sāli, kumīnu (2 tējk), koriandru (0,5 tējk) un kurkumu (0,3 tējk), un turpina cept, līdz tie vidū vairs nav cieti un šķiet gatavi.
  4. Sagriež sīpolu (1 lielu vai 2 mazus) un čili (1, bet ja negrib ēdienu pārāk stipru, tad izņem no vidus baltos mīkstumus). Cep uz pannas, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
  5. Sagriež zaļumus – kalē (5 lapas zaļos un 5 lapas sarkanos) un puravu (10 cm).
  6. Sagrieztos zaļumus pievieno sīpoliem, tad turpat pannā pievieno sauju nātru, piespiež ķiploku (2 daivas), pieber nedaudz sāls un turpina cept, līdz zaļumi saplok.
  7. Beigās apceptos zaļumus pievieno  kartupeļiem, liek klāt arī spinātus (2 saujas), visu sajac kopā un vēl dažas minūtes pacep, lai garšas sajaucas un arī spināti saplok. Labu apetīti!

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti