Kartupeļi ar zaļumiem
Sastāvdaļas:
- 600 g kartupeļi
- 5 lapas zaļie Kalē kāposti
- 5 lapas sarkanie Kalē kāposti
- 1 liels sīpols
- 1 čili
- 2 daivas ķiploks
- 10 cm puravs
- 1 sauja nātres
- 2 saujas spināti
- 2 tējkarotes kumīns
- 0,5 tējkarotes malts koriandrs
- 0,3 tējkatores kurkuma
- 5 šķipsnas sāls
Pagatavošana:
- Sagriež kartupeļus palielos gabaliņos (apmēram 3x2 cm).
- Uz pannas nelielā eļļas daudzumā liek kartupeļus cepties.
- Kad tie ir mazliet apcepušies un apbrūnējuši, pievieno garšvielas – sāli, kumīnu (2 tējk), koriandru (0,5 tējk) un kurkumu (0,3 tējk), un turpina cept, līdz tie vidū vairs nav cieti un šķiet gatavi.
- Sagriež sīpolu (1 lielu vai 2 mazus) un čili (1, bet ja negrib ēdienu pārāk stipru, tad izņem no vidus baltos mīkstumus). Cep uz pannas, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi.
- Sagriež zaļumus – kalē (5 lapas zaļos un 5 lapas sarkanos) un puravu (10 cm).
- Sagrieztos zaļumus pievieno sīpoliem, tad turpat pannā pievieno sauju nātru, piespiež ķiploku (2 daivas), pieber nedaudz sāls un turpina cept, līdz zaļumi saplok.
- Beigās apceptos zaļumus pievieno kartupeļiem, liek klāt arī spinātus (2 saujas), visu sajac kopā un vēl dažas minūtes pacep, lai garšas sajaucas un arī spināti saplok. Labu apetīti!