Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo. Pica

Ralfs gatavo

Zīmju valodā. Ralfs gatavo. Panna Cotta ar rabarberu želeju

Ralfs gatavo. Panna Cotta ar rabarberu želeju

«Panna cotta» ar rabarberu želeju. Gatavojam kopā ar bērniem!

Gards deserts brīvdienām, iesaka mazie pavāri. Izmēģiniet!

"Panna cotta" ar rabarberu želeju

 

Sastāvdaļas:

  • 250 ml saldā krējuma
  • 125 ml piena
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • ½ vaniļas pāksts
  • 150 ml rabarberu sīrupa
  • 300 g zemeņu (var izmantot saldētas, bet tad iepriekš jāatkausē)
  • + želatīns (proporcijas norādītas uz paciņas)

Pagatavošana:

  1. Želatīnu ieber aukstā ūdenī un uzbriedina.
  2. Katliņā ielej saldo krējumu (250 ml) un pienu (125 ml), pievieno cukuru (2 ēk). Uz mazas uguns uzsilda – līdz brīdim, kad parādās pirmie mazie burbulīši, bet svarīgi nepārkarsēt un neuzvārīt!
  3. Katliņu noņem no uguns.
  4. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm un no vienas pusītes ar mazu nazīti izkasa ārā sēkliņas.
  5. Kamēr masa vēl silta, katlā liek vaniļas sēkliņas un ⅔ uzbriedinātā želatīna. Maisa, līdz želatīns ir pilnībā izšķīdis.
  6. Masu lej silikona formiņās vai pilda glāzītēs (bet ne līdz pašai augšai, atstāj nelielu vietiņu otrai masai) un liek ledusskapī, gaida, līdz tā sastingst.
  7. Rabarberu sīrupu (150 ml) katliņā uzsilda, noņem no uguns un pievieno atlikušo želatīnu. Maisa, līdz tas ir izšķīdis.
  8. No ledusskapja izņem iepriekš sagatavoto masu, ja tā jau šķiet gana stingra, tad lēnām lej virsū rabarberu sīrupu. Pēc tam visu liek ledusskapī uz apmēram 4 stundām.
  9. Pasniedz ar blendētām zemenēm. Labu apetīti!

Izmēģiniet arī citas receptes!

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti