Bada jeb nabagu pankūkas. Gatavojam kopā ar bērniem!

Svētdienai piederas pankūkas. Šīs sauc par bada, arī par nabagu pankūkām, kaut mīklas sastāvdaļas neliecina par taupību un trūkumu.

Šīm pankūkām izmanto īpašu bada pankūku pannu. Ja nu jums tādas nav, varat izmantot vafeļu vai parasto pannu.

Bada pankūkas

 

Nepieciešams:

  • 5 olas.
  • 300 ml kefīra, paniņu vai rūgušpiena.
  • 0,5 tējkarotes sodas.
  • 2 ēdamkarotes eļļas vai kausēta sviesta.
  • 300–350 g kviešu miltu.
  • Šķipsniņa sāls.
  • 2 ēdamkarotes cukura.
  • Eļļa cepšanai.
  • Vaniļa.

Pagatavošana:

Olas sakuļ ar cukuru, pielej izkausētu sviestu (var izmantot eļļu vai kausētus taukus), pieliek sāli, vaniļu un pielej rūgušpienu, sakuļ, tad pieliek miltus kopā ar sodu. Iespējams, būs nepieciešams vairāk miltu vai arī ar 300 gramiem būs par daudz – mīklai jābūt skābā krējuma biezumā, miltu daudzumu izmantojiet pēc vajadzības.

Pannu labi sakarsē un ar otiņu kārtīgi sasmērē ar eļļu. Tas ir ļoti svarīgi, lai pankūkas būtu skaisti brūni apcepušās un nepieliptu pie pannas.

Uz sakarsētās pannas lej pāris ēdamkarotes  mīklas. Cep no abām pusēm brūnas.

Kad pankūkas izceptas, tās ēd tūlīt karstas vai liek uz šķīvja vai paplātes atdzesēties. Ja karstas saliek vienu uz otras, tās zaudēs kraukšķīgumu.

Pankūkas ēd ar skābu krējumu, ievārījumu, saldu biezpienu, kondensēto pienu, medu, ogām, saldējumu.

Katrai saimniecei sava recepte, te vēl divas.

Variants: Mīklai 2 olas, 2 glāzes miltu, 1 glāze ūdens 0,5 glāzes cukura, sāls.

Variants: Mīklai 400 ml ūdens, 4 ēdamkarotes eļļas, 200 g kviešu miltu, 3 ēdamkarotes cukura, sāls.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti