Sadaļas Sadaļas

1000 jūdzes

1000 jūdzes Ķīnā. 3. sērija

1000 jūdzes

1000 jūdzes Ķīnā. 5. sērija

1000 jūdzes Ķīnā. 4. sērija

Apceļo Ķīnu no mājām – iepazīsti ķīniešu kapusvētkus un filmas «Avatars» iedvesmas vietu!

Tā kā vairāk nekā gadu ceļošana ir kļuvusi par sarežģītu un ekskluzīvu aktivitāti, vienīgā iespēja ir ceļot no mājām dažādu piedzīvojumu ekspedīciju arhīvos. Piedāvājam apceļot Ķīnas dienvidu provinces kopā ar raidījuma "1000 jūdzes" ekspedīcijas komandu, kas turp devās 2014. gadā. Pilsētvide, lauku ciemati, dabas parki, kā arī iepazīšanās ar ķīniešu tradīciju un dzīves īpatnībām, sniedz ieskatu no Eiropas tik atšķirīgajā ķīniešu kultūrā mūsdienās.

REplay.lv atrodamas vairākas ekspedīcijas uz gleznainām un eksotiskām vietām, kurās piedalījušies sabiedrībā pazīstami cilvēki. Šoreiz ekspedīcija "1000 jūdzes" uz Ķīnu.

Daudzo "1000 jūdžu" ekspedīciju komandas mērķis ir iepazīt vietas, kuras atrodas ārpus tūristu iecienītajiem maršrutiem, kā arī lauzt stereotipus par dažādām kultūrām. Līdzās bagātīgam informatīvajam materiālam par katras valsts kultūras specifiku un parašām, kā arī latviešu ceļotāju iespaidiem, sastopoties ar tām, rodams arī apjomīgs vizuālais materiāls.

2014. gada ekspedīcijā uz Ķīnu ar mūziķiem Pēteri Lundi un Mārtiņu Opmani iespējams iegūt gandrīz īstu ceļotprieka iespaidu. Tās ceturtajā sērijā var iepazīties ar "ķīniešu kapusvētku" neparastajām tradīcijām – uguņošanu mirušo piemiņai un sakņu dārzu ierīkošanu blakus kapu vietām. Ceļotāji arī dodas uz Zhangjiajie nacionālo parku, kurš bijis iedvesmas avots Džeimsa Kamerona (James Cameron) filmas “Avatara” Pandoras kalnu dizaina izveidei. Līdz ar ceļotājiem  arī skatītāji šajā sērijā varēs izzināt ķīniešu tradicionālās glezniecības pamatus. 

Astotajā sērijā skatītāji var gūt ieskatu mierīgajā Ķīnas rītu noskaņā, kurā parkos ar rīta rosmi nodarbojas ķīniešu seniori.  Tajā arī iespējams uzzināt par Ķīnā atklātās tējas tradīcijām, tējas veidiem un to, kāpēc dažas no Ķīnas tēju šķirnēm maksā 350 eiro kilogramā. Arī latviešu ceļotāju neveiksmes ķīniešu virtuves izzināšanā rosina izvērtēt rietumnieku versiju par ķīniešu ēdienu, ar kuru sastopamies ikdienā gandrīz katrā Eiropas valstī.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Ceļošana
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt