Dzīve & stils / Virtuve
Cilvēku biežākās kļūdas konservējot. Ziemas krājumu «knifus» skaidro ekspertes
Cilvēku biežākās kļūdas konservējot. Ziemas krājumu «knifus» skaidro ekspertes
Vairumā gadījumu lielākā konservēšanas kļūda ir nevis nepareizas proporcijas, bet gan nepietiekama tīrība. Konservējot svarīga ir ne tikai burku pasterizēšana un sterilizācija, bet arī karošu, paliktņu un salvešu tīrība, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" uzsvēra kulinārijas un gastronomijas speciāliste, populāru pavārgrāmatu autore, žurnāliste Iveta Galēja un dārzkopības speciāliste no saimniecības "Neslinko" Saiva Pekuse.
Mājās gatavots kečups – godalgota recepte tomātu ražas laikam
Mājās gatavots kečups – godalgota recepte tomātu ražas laikam
Nupat ienākušās pirmās tomātu ražas, un, lai gan šobrīd tomātus ar prieku var baudīt svaigus, laiks sākt domāt, kā tos saglabāt arī ziemai, tāpēc Saiva Pekuse, dārzkopības speciāliste no saimniecības "Neslinko", Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" atklāja tomātu kečupa recepti, kas savulaik godalgota Brenguļu tomātu svētkos.
Kabaču receptes ziemai – var gan marinēt, gan saldēt
Kabaču receptes ziemai – var gan marinēt, gan saldēt
Kabačus sagatavot ziemai var gan saldējot, gan marinējot. Kabaču saldēšanas knifus un universālu marinādes recepti, ko izmantot var arī tomātu un gurķu marinēšanai, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" atklāja kulinārijas un gastronomijas speciāliste, populāru pavārgrāmatu autore, žurnāliste Iveta Galēja un dārzkopības speciāliste no saimniecības "Neslinko" Saiva Pekuse.
Cepelīni leišmalītē, picas pie Tāšu ezera – Dienvidkurzemē sākas Mājas kafejnīcu dienu maratons
Cepelīni leišmalītē, picas pie Tāšu ezera – Dienvidkurzemē sākas Mājas kafejnīcu dienu maratons
Šajā nedēļas nogalē Dienvidkurzemē sākas "Mājas kafejnīcu dienu" maratons, kas turpināsies līdz pat septembra vidum. Mājas kafejnīcu dienas Latvijā notiek jau trešo reizi, un tās gūst arvien lielāku popularitāti. Uz vienu vai divām dienām māju saimnieki atver savas durvis, kļūst par šefpavāriem un viesmīļiem. Dienvidkurzemē varēs baudīt gan lavandas mājburgerus jūras krastā, gan cepelīnus leišmalē, gan picas pie Tāšu ezera.
Jāņogu cepums, ievārījums un kompots. Trīs receptes no pagātnes
Jāņogu cepums, ievārījums un kompots. Trīs receptes no pagātnes
Vasaras vidus – jāņogu laiks. Visām vēderā vietas nepietiek, tāpēc daļu ogu vērts atvēlēt virtuves eksperimentiem vai krājumiem ziemai. Piedāvājam trīs jāņogu receptes, kas aizgūtas no pagājušā gadsimta 30. gadu izdevumiem "Zeltene" un "Zemkopis".
Vienkārša kartupeļu pankūku recepte – tikai divas sastāvdaļas
Vienkārša kartupeļu pankūku recepte – tikai divas sastāvdaļas
Iedvesmojoties no ēdināšanas militārajā jomā, kur ar vienkāršiem produktiem jāspēj pagatavot barojošs un garšīgs ēdiens, Latvijas Radio 5 – "Pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" pavārs Renārs Purmalis iesaka ikvienam izmēģināt pagatavot jauno kartupeļu pankūkas, neizmantojot citas piedevas. 

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd