Dzīve & stils / Virtuve
«Čurros» piena šokolādē - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Māmiņdienas priekšvakarā raidījuma ''Ciemiņš virtuvē'' apciemo ''Zvannieku'' māju lielo saimi. Šefpavārs Raimonds Zommers virtuvē šoreiz nav viens, jo bērni, kuriem interesē ēdiena gatavošana, ir viņa sabiedrotie. Turklāt jāstrādā ir nopietni, jo pie galda sēdīsies 24 cilvēki.

Kaņepju uzkoda - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Māmiņdienas priekšvakarā raidījuma ''Ciemiņš virtuvē'' apciemo ''Zvannieku'' māju lielo saimi. Šefpavārs Raimonds Zommers virtuvē šoreiz nav viens, jo bērni, kuriem interesē ēdiena gatavošana, ir viņa sabiedrotie. Turklāt jāstrādā ir nopietni, jo pie galda sēdīsies 24 cilvēki.

Kūkās «iecep» spēku un latvju zīmes

Gan vārdu un zīmju, gan mūsu zemē augušo un ražoto produktu spēks – to visu saldās un sāļās kūkās, groziņos un sviestmaizēs bija ielikuši cilvēki, kuri piedalījās konkursā „Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā”. Rīkotāji šogad konkursu velta Latvijas simtgadei, un tas  notiks visos reģionos. Pirmais – Kurzemes posms noritēja Skrundā.

«Delikātais creme brulee» - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Šefpavārs Raimonds Zommers sevi dēvē par kurzemnieku, un šoreiz - pirmssvētku dienā -  raidījumā “Ciemiņš virtuvē” viņam būs īpaša iespēja satikt savu novadnieku, leģendām apvīto mūziķi Igo. Uzdevums Zommeram nebūs vienkāršs, jo Igo ir labas garšas pazinējs.

Mīklas bumbiņas ar kondensēto pienu - «Ciemiņš virtuvē» recepte

„Ciemiņš virtuvē” 6. epizodē šefpavārs Raimonds Zommers vērs ledusskapi  rokgrupas „Dzelzs vilks” līdera Jura Kaukuļa mājās. Šefpavārs pamanīs, ka ģimene ar ēdienu gatavošanu ir uz «tu», tādēļ viņam nāksies būt ļoti radošam, lai iepriecinātu saimnieku. Pasniegšanai desertā top mīklas bumbiņas ar kondensēto pienu.

Liellopu gaļas kebabs - «Ciemiņš virtuvē» recepte

„Ciemiņš virtuvē” 6. epizodē šefpavārs Raimonds Zommers vērs ledusskapi  rokgrupas „Dzelzs vilks” līdera Jura Kaukuļa mājās. Šefpavārs pamanīs, ka ģimene ar ēdienu gatavošanu ir uz "tu", tādēļ viņam nāksies būt ļoti radošam, lai iepriecinātu saimnieku. Pamatēdienam top liellopu gaļas kebabs.

Brī siers ar šifonētu gurķi – «Ciemiņš virtuvē» recepte

„Ciemiņš virtuvē” 6. epizodē šefpavārs Raimonds Zommers vērs ledusskapi  rokgrupas „Dzelzs vilks” līdera Jura Kaukuļa mājās. Šefpavārs pamanīs, ka ģimene ar ēdienu gatavošanu ir uz «tu», tādēļ viņam nāksies būt ļoti radošam, lai iepriecinātu saimnieku. Uzkodai top „Brī siers ar šifonētu gurķi”.

Karameļu saldējums ananasu mērcē - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Receptes ēdieniem, kuru pagatavošanā netiek izmantota cepeškrāsns - tāds ir Raimonda Zommera šīs nedēļas izaicinājums, ciemojoties pie Latvijas Televīzijas programmas „Rīta Panorāma” vadītājas Lindas Krūmiņas. Šefpavārs gatavo trīs ēdienus no produktiem Lindas ledusskapī. Desertā top “Karameļu saldējums ananasu mērcē”.

Vistas zelta krūtiņa - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Receptes ēdieniem, kuru pagatavošanā netiek izmantota cepeškrāsns - tāds ir Raimonda Zommera šīs nedēļas izaicinājums, ciemojoties pie Latvijas Televīzijas programmas „Rīta Panorāma” vadītājas Lindas Krūmiņas. Šefpavārs gatavo trīs ēdienus no produktiem Lindas ledusskapī. Pamatēdienā top “Vistas zelta krūtiņa”.

Krēmsiera lečo ar pakčoja lapām - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Receptes ēdieniem, kuru pagatavošanā netiek izmantota cepeškrāsns - tāds ir Raimonda Zommera šīs nedēļas izaicinājums, ciemojoties pie Latvijas Televīzijas programmas „Rīta Panorāma” vadītājas Lindas Krūmiņas. Šefpavārs gatavo trīs ēdienus no produktiem Lindas ledusskapī. Uzkodai top krēmsiera lečo ar pakčoja lapām.

«Īstās latvju saimnieces» uzvarētājas ģimenē Lieldienu ēdienu receptes nodotas no paaudzes paaudzē

Krāslavas novada zemnieku saimniecības un zirgu sētas “Klajumi” saimniece Ilze Stabulniece, kura uzvarēja LTV kulinārijas šova “Īstās latvju saimnieces” trešās sezonas raidījumu ciklā, lielu daļu recepšu mantojusi no paaudzes paaudzē. Pateicoties tam saimniecība iekļauta biedrībā “Latgales kulinārā mantojuma centrs”. Lieldienu svētkus gaidot, Ilze tradicionālo Latgales ēdienu pagatavošanas prasmes nodod saviem dēliem.

Ķirbis ar zivs kroketēm - «Ciemiņš virtuvē» recepte

Receptes Lieldienu nedēļai bez gaļas - tāds ir Raimonda Zommera šīs nedēļas izaicinājums. Šefpavārs gatavo trīs ēdienus no talantīgā ģitārista Kaspara Zemīša ledusskapī atrastajiem produktiem. Pamatēdienā viņš pagatavoja ķirbis ar zivs kroketēm.

Jaunākie
Populārākie
Interesanti