Ekonomika
Kāpēc Centrāltirgū firmas joprojām tirgo produktus ar viltotiem derīguma termiņiem?
Kāpēc Centrāltirgū firmas joprojām tirgo produktus ar viltotiem derīguma termiņiem?
Rīgas Centrāltirgū brīvi strādā divi uzņēmumi, kuri vairāku gadu garumā pieķerti tirgojam pārtikas preces ar viltotiem derīguma termiņiem. Par spīti regulāriem sodiem, ko par pārkāpumiem piemēro Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), Centrāltirgus pārvaldnieks "Rīgas nami" uzņēmumiem piešķir arvien jaunas tirdzniecības vietas.
«Rīgas siltums» un «Rīgas ūdens» reizi mēnesī publicē parādniekus: Kāpēc informācija atšķiras no reā...
«Rīgas siltums» un «Rīgas ūdens» reizi mēnesī publicē parādniekus: Kāpēc informācija atšķiras no reālās?
Par mājsaimniecību ekonomisko situāciju liecina arī parādu apjoms par komunālajiem pakalpojumiem. Rīgā informācija par daudzdzīvokļu māju kopējiem parādiem ir publiski pieejama gan uzņēmuma "Rīgas siltums", gan "Rīgas ūdens" mājaslapās. Kāpēc publiskotā informācija atšķiras no reālās, un cik korekti ar iedzīvotājiem par parādiem komunicē namu apsaimniekotāji?
Nodokļu ieņēmumi atpaliek, bet nav kritiski; viss atkarīgs no ekonomikas attīstības
Nodokļu ieņēmumi atpaliek, bet nav kritiski; viss atkarīgs no ekonomikas attīstības
Neskatoties uz to, ka finanšu ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība") jau vairākas reizes publiski paudis bažas par nepietiekamiem nodokļu ieņēmumiem šogad un draudējis pat ar izdevumu samazinājumu, pašreizējie dati par šī gada pirmajiem trim mēnešiem ļoti kritisku situāciju nerāda, jo no plānotajiem ienākumiem atpalicība ir salīdzinoši neliela. Turklāt ekonomisti pieļauj, ka nodokļu ieņēmumi palielināsies līdz ar iespējamo ekonomikas straujāku attīstību gada otrajā pusē.
OECD ģenerālsekretārs: Latvijai jāpārskata nodokļi, lai samazinātu ēnu ekonomiku
OECD ģenerālsekretārs: Latvijai jāpārskata nodokļi, lai samazinātu ēnu ekonomiku
Savas rekomendācijas, kā uzlabot Latvijas ekonomiku, sniegusi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD. Plašā pārskatā norādīts, ka Latvijai ir jāuzlabo fiskālā politika, jāpārskata nodokļi, jāstiprina publiskā sektora spējas un jāpiesaista investīcijas. Lai nodrošinātu izaugsmi, valstī vajadzētu reformēt nodokļu sistēmu, tostarp samazinot darbaspēka nodokļu slogu zemu ienākumu saņēmējiem un paaugstinot nodokļus par īpašumu, intervijā Latvijas Televīzijai sacīja OECD ģenerālsekretārs Matiass Kormans.
Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju
Liepājā ražos lidmašīnas ar ūdeņraža dzinēju
Liepājas lidostā nākotnē ražos un testēs firmas "Fokker Next Gen" ūdeņraža dzinēja lidmašīnas, dodot darbu aptuveni 800 darbiniekiem. Par to uzņēmums jau vienojies ar Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldi. Uzņēmums Latvijā plāno izveidot arī ūdeņraža lidmašīnu inženierzinātņu centru, kopumā ieguldot vairākus miljardus eiro. Šonedēļ firmas pārstāvji kopā ar vēl dažiem Nīderlandes uzņēmējiem Liepājā klātienē apskatīja investīcijām vēl brīvās teritorijas.
«Latvenergo» kļūst par «Latvijas Vēja parku» vienīgo īpašnieku
«Latvenergo» kļūst par «Latvijas Vēja parku» vienīgo īpašnieku
Atbilstoši valdības lēmumam par SIA "Latvijas Vēja parki" (LVP) 100% daļu īpašnieci kļuvusi valsts AS "Latvenergo", kurai līdz šim kopuzņēmumā piederēja 80% kapitāla daļu, bet 20% – AS "Latvijas Valsts meži" (LVM), informēja energokompānijas preses sekretāre Ivita Bidere.
LSM aptauja: Sabiedrībā ir interese ieguldīt valsts uzņēmumu akcijās, ja tās kotētu biržā
LSM aptauja: Sabiedrībā ir interese ieguldīt valsts uzņēmumu akcijās, ja tās kotētu biržā
Valdība vērtē vairāku valsts uzņēmumu akciju kotēšanu biržā, lai veicinātu kapitāla tirgus attīstību, un daļai iedzīvotāju  būtu interese iegādāties valsts uzņēmumu akcijas, ja tās piedāvātu, liecina pētījumu centra "Norstat" sadarbībā ar LSM.lv veiktā iedzīvotāju aptauja. Ieguldījumu eksperts, "INVL pensiju fondu" valdes priekšsēdētājs Andrejs Martinovs portālam LSM.lv pauda, ka aptaujas rezultāti ir pārsteidzoši pozitīvi un varētu būt iedvesmas avots politiķiem, lai aktīvāk spertu soļus un dotu iespēju cilvēkiem ieguldīt valsts uzņēmumos.
Žurnālistu pētījums: Lietuvas prezidenta kandidāta Vēgēles ģimenei piederošs uzņēmums varētu būt pār...
Žurnālistu pētījums: Lietuvas prezidenta kandidāta Vēgēles ģimenei piederošs uzņēmums varētu būt pārkāpis ES sankcijas
Apkures iekārtu piegādātājs "Vilpra", kas pieder Lietuvas prezidenta amata kandidāta Igna Vēgēles ģimenei, varētu būt caur Kirgizstānu piegādājis preces Krievijai, tādējādi apejot Eiropas Savienības (ES) sankcijas Krievijai un Baltkrievijai, liecina pētnieciskās žurnālistikas centra "Siena", televīzijas kanāla "Laisves TV" un partneru Baltkrievijā veikts pētījums.
Pārtikas precēm veikalos no septembra būs jānorāda ražošanas valsts
Pārtikas precēm veikalos no septembra būs jānorāda ražošanas valsts
Pārtikas tirdzniecības vietās cenu zīmēs vai pie tām no 1. septembra būs jānorāda valsts, kurā prece ir ražota. Valsti varēs norādīt ar karodziņu vai rakstveidā, bet, ja prece ražota agresorvalstī Krievijā vai Baltkrievijā, tas būs jānorāda tikai rakstiski, paredz Saeimā ceturtdien, 25. aprīlī, trešajā galīgajā lasījumā atbalstītās likuma izmaiņas.
Eiropas Savienība privātos līdzekļus energoefektivitātes projektiem cer piesaistīt ar īpašas koalīci...
Eiropas Savienība privātos līdzekļus energoefektivitātes projektiem cer piesaistīt ar īpašas koalīcijas izveidi
Viens no Eiropas Savienības (ES) Zaļā kursa stūrakmeņiem ir energoefektivitātes veicināšana, lai samazinātu enerģijas patēriņu un dažādotu energoapgādes avotus. Šiem centieniem būs nepieciešams ievērojams finansējums, ko nevarēs nodrošināt tikai no ES un dalībvalstu budžetiem, tāpēc tiks piesaistīti arī privātie līdzekļi. Eiropas Komisija (EK) šonedēļ paziņoja par Eiropas Energoefektivitātes finansēšanas koalīcijas izveidi. Ar tās palīdzību Brisele cer veicināt sadarbību starp dalībvalstīm, EK un finanšu iestādēm saistībā ar energoefektivitātes finansēšanu. 
Eiropas Savienība ierobežos darījumus ar skaidru naudu
Eiropas Savienība ierobežos darījumus ar skaidru naudu
Eiropas Parlaments apstiprinājis tiesību aktu kopumu, kas stiprinās instrumentus cīņai pret nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un teroristu finansēšanu. Komercdarījumos skaidrās naudas maksājumi nedrīkstēs pārsniegt 10 tūkstošus eiro. 
Uzņēmumi NBS industrijas dienā apliecina – militārā ražošana Latvijā nesnauž
Uzņēmumi NBS industrijas dienā apliecina – militārā ražošana Latvijā nesnauž
Latvijā ražota munīcija, droni un pat pārveidotas amfībijas – trešdien norisinājās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) industrijas diena, kurā Latvijas uzņēmumi un pētniecības iestādes iepazīstināja ar pašmājās ražotiem militāras un divējādas pielietojamības produktiem un pakalpojumiem. Daļa no uzņēmumiem jau sekmīgi sadarbojas ar NBS.  
Steigā virza mehānismu valsts uzņēmumu atbalstam
Steigā virza mehānismu valsts uzņēmumu atbalstam
Lielā steigā tiek virzīti likuma grozījumi, kas paredz atļaut valstij pirkt vērtspapīrus valsts uzņēmumos. Valdība lēmumu pieņēma tikai otrdien, bet jau ceturtdien, 25. aprīlī, par to varētu lemt Saeima. Grozījumi šodien apspriesti un atbalstīti atbildīgajā Saeimas komisijā. Vai steigas pamatā varētu būt vēlme sagatavot augsni "airBaltic" atbalstam?

Vairāk

Svarīgākais šobrīd