Dzīve & stils / Virtuve
Spānijā sāk drukāt «gaļu» no augu valsts produktiem
Spānijā sāk drukāt «gaļu» no augu valsts produktiem
Kāds Spānijas jaunuzņēmums izstrādājis tehnoloģiju, kas ar 3D printera palīdzību ļauj ražot mākslīgo gaļu no augu valsts produktiem. Jaunumu jau pozitīvi novērtējuši veģetārā uztura piekritēji.
Šķelto Ķīnas pupiņu dāls – labs olbaltumvielu avots
Šķelto Ķīnas pupiņu dāls – labs olbaltumvielu avots
Šo dālu var ēst gan kā savdabīgu putru, gan pievienot rīsiem, kartupeļiem un siltajiem salātiem. Šis nosaukums tulkojumā no sanskrita nozīmē "šķelts", un Indijā par dālu dēvē no lēcām, pupiņām vai zirņiem gatavotus ēdienus, kas atgādina mērci, biezzupu vai biezu sautējumu – kā nu kuram šķiet. Uzturzinātnieki iesaka mazināt gaļas daudzumu ēdienkartē, līdz ar to šī ir laba olbaltumvielu mērce, kas sniegs ilgtermiņa sāta sajūtu.
Sātīgais pākšaugu sautējums bez gaļas
Sātīgais pākšaugu sautējums bez gaļas
Krapjata agrāk bija nabadzīgu cilvēku ēdiens, jo tas sastāv galvenokārt no pākšaugiem, kuri nav dārgi. Arī mūsdienās daudzu Itālijas pilsētas Matēras tradicionālo ēdienu sastāvā ir tās apkārtnē audzētās pupas un zirņi. Krapjatu ieteicams pasniegt siltu, jo tieši tad tās bagātīgā garša izpaužas vislabāk.
Cepti kartupeļi karameļu mērcē
Cepti kartupeļi karameļu mērcē
Cepti kartupeļi karameļu mērcē ir iecienīts ēdiens ledāju un vulkānu zemē Islandē. Tā būs interesanta piedeva gaļai vai salātiem.
Lēcu biezzupa ar bekonu
Lēcu biezzupa ar bekonu
Dzirdot vārdu "zupa", cilvēki, kas nav pieraduši tādu gatavot, var nobīties. Šī būs recepte zupas veidam, kas nevar neizdoties, – biezzupai. Nebūs arī jādomā par ilgu gaļas gatavošanu, jo sastāvā ir bekons. Ja turi rūpi par holesterīnu un tauku saturu ēdienā, bekona vietā var paņemt tītara šķiņķi vai vistas ruleti. Īsta olbaltumvielu bumba aukstam laikam!
PVD mierina – pārtikā atļautos kukaiņus produktiem nevarēs pievienot «pa kluso»
PVD mierina – pārtikā atļautos kukaiņus produktiem nevarēs pievienot «pa kluso»
Šī gada sākumā Eiropas Savienībā (ES) ar regulu atļauta kopumā jau četru kukaiņu sugu izmantošanu pārtikas ražošanā. Tas sabiedrībā raisījis ne vien kaislīgas diskusijas, bet arī atklātas bailes un riebumu. Tomēr Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) mierināja cilvēkus, ka neviens "pa kluso" kukaiņus nevarēs iebarot patērētājiem, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums raidījums "4. studija".
Zoss cepetis ar ceptiem sarkanajiem kāpostiem
Zoss cepetis ar ceptiem sarkanajiem kāpostiem
Kraukšķīgi sacepta zoss ar sarkanajiem galviņkāpostiem parasti ir svētku ēdiens, bet sevi ar tādu var iepriecināt arī bez īpaša iemesla. Tas, vai zoss cepetis izdodas garšīgs, ir atkarīgs arī no gaļas kvalitātes. Vislabāk ir pirkt brīvībā turētus putnus no vietējiem audzētājiem.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd