Dzīve & stils / Virtuve
Tomātu zupa «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Tomātu zupa «Īstās latvju saimnieces» gaumē
Tuvojoties izskaņai astotajai Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" sezonai, savu sarūpēto mielastu galdā cēla saimniece Ilze Briede. Mielošanās iesākās ar tomātu zupu, kas papildināta ar ananasiem.
Rada kvalitātes zīmi veselīgu pārtikas produktu ērtākai atpazīšanai
Rada kvalitātes zīmi veselīgu pārtikas produktu ērtākai atpazīšanai
Lai patērētāji varētu atšķirt, ka produktu sastāvs un ražošanas tehnoloģija atbilst veselīga uztura pamatprincipiem, Latvijas Diētas un Uztura Speciālistu asociācija (LDUSA) izveidojusi kvalitātes zīmi "Iesaka uztura speciālisti". Kā Latvijas Radio sacīja asociācijas valdes priekšsēdētāja Guna Bīlande, interese no ražotājiem par šīs zīmes iegūšanu ir liela.
Kļockas ar biezpienu – pagatavo pēc latgalietes Vijas Kudiņas receptes!
Kļockas ar biezpienu – pagatavo pēc latgalietes Vijas Kudiņas receptes!
Kļockiņas, asuškas, bigalkas, kukolkas – šim īpašajam Dienvidlatgales godu ēdienam nosaukumu variāciju ir daudz. Tāpat katras saimnieces pieeja kļocku pagatavošanai atšķiras. Izmēģini pagatavot šo gardumu pēc Latvijas Televīzijas raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībnieces Vijas Kudiņas pamācības.
Latvijā ar «Michelin» zvaigzni pirmo reizi apbalvo restorānu – «Max Cekot Kitchen»
(papildināts)
Latvijā ar «Michelin» zvaigzni pirmo reizi apbalvo restorānu – «Max Cekot Kitchen» (papildināts)
Otrdien, 21. novembrī, īpašā ceremonijā paziņoti Latvijas restorāni, kas nonākuši prestižā un pasaulē populārā restorānu ceļveža "Michelin Guide" redzeslokā. Latvijā viens restorāns apbalvots ar vienu zvaigzni – "Max Cekot Kitchen", kurā darbojas šefpavārs Maksims Cekots, trīs restorāni iekļauti "Bib Gourmand" kategorijā, bet vēl 22 ēdināšanas iestādes iekļautas ieteicamo restorānu sarakstā. Tikmēr ilgtspējas zvaigzni saņēmis Ēriks Dreibants no "Pavāru mājas" Līgatnē – šāds apbalvojums ir tikai ap 400 restorāniem pasaulē.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd