Dzīve & stils / Virtuve
Idejas ēdieniem ar kabačiem un cukīni. Recepšu izlase
Idejas ēdieniem ar kabačiem un cukīni. Recepšu izlase
Sācies kabaču laiks! Tie ienākas gan dārzos, gan arī krietni vairāk un par tīkamāku cenu pieejami veikalu vai tirgus plauktos. Piedāvājam izlasi ar idejām, kā kabačus un cukīni var gardi likt lietā gan tūlītējai ēšanai, gan krājumiem ziemai.
Olas Benedikta gaumē. Trīs minūtes un gatavs!
Olas Benedikta gaumē. Trīs minūtes un gatavs!
Ir dažādi varianti, kā pagatavot tā dēvēto Benedikta olu – vārītu olu bez čaumalas ar šķidru dzeltenumu. Pavārs Renārs Purmalis Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica veidu, kā Benedikta olu gatavot dziļā pannā vai katlā ar nedaudz ūdens.
Aukstā zupa jaunās variācijās. Izmēģini!
Aukstā zupa jaunās variācijās. Izmēģini!
Aukstā zupa ir lieliska maltīte siltajā sezonā, jo tā ir vēsa un reizē sātīga. Zupa ir ēdiens, ar kuru var eksperimentēt, veidojot dažādas garšu kombinācijas.
Augu eļļas – kurā drīkst cept, bet kuru tikai salātos? Šķīvja mītu analīze
Augu eļļas – kurā drīkst cept, bet kuru tikai salātos? Šķīvja mītu analīze
Augu eļļas dažreiz ir mītu un strīdu iemesls. Viens saka, ka olīveļļā cept nedrīkst, cits šausmās met preci atpakaļ plauktā, ja sastāvā ierauga palmu eļļu. Rapsis arī liekas aizdomīgs. "Vai šī eļļa ir laba, vai tā – slikta?" jautā uztura speciālistam. Tā vietā, lai skatītu katru produktu atsevišķi, mēs rīkosimies stratēģiskāk – iepazīsim domāšanas mehānismu eļļu kvalitātes izvērtēšanai. Iegaumējot dažus jēdzienus un turot pa rokai divas tabulas, zināsim, kāda eļļa ir labāka un vai tajā drīkst cept.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd