Dzīve & stils / Virtuve
Āboli ziemai – marmelāde, siers, žāvēti gabaliņi un citas receptes
Āboli ziemai – marmelāde, siers, žāvēti gabaliņi un citas receptes
Kad rudenī ābolu ir īpaši daudz un visi vēderos nesalien, īstais laiks ķerties pie ziemas krājumu sagatavošanas. Labā ziņa ir tā, ka ziemas krājumiem var atlikt ne tos glītākos un ne tos saldākos augļus, bet pašus skaistākos un smaržīgākos baudīt svaigus, kamēr vēl var.
Āgenskalna tirgus koprades virtuvē var iepazīt kulināro mantojumu un testēt biznesa idejas
Āgenskalna tirgus koprades virtuvē var iepazīt kulināro mantojumu un testēt biznesa idejas
Vieta, kur iepazīties ar inovācijām, ar dažādu valstu kulināro mantojumu, veselīgu dzīvesveidu, tikties izglītojušos pasākumos un testēt biznesa idejas – tā jauno, plašai auditorijai pieejamo koprades virtuvi "Re Cep Te" reklamē atjaunotā Āgenskalna tirgus administrācija. Trīs dienu garumā, no piektdienas līdz svētdienai, notiek tās atklāšanas pasākumi. 
Piecas vieglu vakariņu receptes minimālistes gaumē
Piecas vieglu vakariņu receptes minimālistes gaumē
Vakariņas Spānijā nav tikai ēšanai un sāta sajūtas sasniegšanai, bet gan kopābūšanai. Tas ir laiks, kad ģimene un draugi sanāk kopā, lai baudītu kompāniju. Ja brokastis un pusdienas Spānijā ir tradicionālas, tad vakariņas ir ēdienreize, kad maltītes pārtop gastronomiskos šedevros, līdz ar to mielasts nereti ir veģetārs, veselīgs, vienkāršs un ne tik tradicionāls. Salāti parasti tiek gatavoti lielās bļodās, – tā, lai pietiek visiem. Uz galda vienmēr būs šķēlītēs sagriezts svaigas maizes klaips, olīvas, kā arī neliela siera un žāvētas gaļas plate.
FOTORECEPTE: Ķiršu dūmos kūpināta cūkgaļa bez marinādes
FOTORECEPTE: Ķiršu dūmos kūpināta cūkgaļa bez marinādes
Gaļas kūpināšana ir laikietilpīgs process, kam jāatvēl teju visa diena. Protams, gaļai nav nepieciešama nemitīga uzraudzīšana visu kūpināšanas laiku, tomēr kaut kur tuvumā ir jārosās. Nedaudz vienkāršot un atvieglot šo pasākumu var, kūpinot gaļu bez iepriekšējas marinēšanas – vienkārši uzberot izvēlētās garšvielas pirms likšanas kūpinātavā. Arī šādā veidā kūpinātai gaļai piemīt izteiksmīga garša, jo būtisku garšas niansi veido tieši dūmi.
Sēņu pankūkas, omlete, mērce un vēl. Receptes no pagātnes
Sēņu pankūkas, omlete, mērce un vēl. Receptes no pagātnes
Daži jau paguvuši apmeklēt savas iecienītās sēņošanas vietas un tagad prāto, ko iesākt ar mājās pārvestajām veltēm, citi uz mežu vēl tikai pošas. Lai sēņošanas prieks pārtaptu gardā maltītē, piedāvājam dažas idejas sēņu pagatavošanai, kas aizgūtas no pagājušā gadsimta 30. gadu izdevuma "Zeltene" numuriem.
Spānijas garšas – viegli pagatavojamas brokastu receptes minimālistes gaumē
Spānijas garšas – viegli pagatavojamas brokastu receptes minimālistes gaumē
Vienmēr pēc viesošanās ārzemēs ieviešu savā ēdienkartē kādu no tur iepazītajiem ēdieniem. Pēc nodzīvota gada Spānijā apguvu vienkāršas un garšīgas receptes, kuras man ierādīja vietējie spāņi. Pēc sastāvdaļām nav jābrauc uz Spāniju, jo nepieciešamo vari iegādāties piemājas tirgū vai kādā no lielveikaliem tepat Latvijā. Apkopoju savus iecienītākos brokastu ēdienus, kurus pirmajos mēnešos devos baudīt kafejnīcās, taču ar laiku iemācījos pagatavot mājās. Uzskatu, ka gatavošana ir māksla, tāpēc man patīk savu radošumu izpaust, izmēģinot receptes, kuras ir valsts gastronomiskā vērtība.
Triju veidu marinādes sēnēm – dārzeņu, parastā un saldskābā
Triju veidu marinādes sēnēm – dārzeņu, parastā un saldskābā
Neatkarīgi no tā, kuru marinādi izvēlaties – dārzeņu, parasto vai saldskābo –, no sēnēm vislabāk izmantot tikai baravikas un bekas. Visas marinādes ir ar krietnu saldumu, kopā ar etiķa skābumu veidojas laba garša. Ja marinējumos nepatīk salda garša, cukuru var ņemt mazāk.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd