Dzīve & stils / Virtuve
Makaronu salāti ar skumbriju – aša un veselīga maltīte
Makaronu salāti ar skumbriju – aša un veselīga maltīte
Šie makaronu salāti patiks tiem, kuri meklē idejas ātri pagatavojamai, taču veselīgai maltītei. Dārzeņi, pilngraudu makaroni, olbaltumvielu avots zivs un nedaudz olīveļļas – laba uzturvielu kombinācija, kurā nav nekā lieka. Lai gan zivju konservus mēdz iekļaut veselīga uztura "melnajā sarakstā", arī to vidū ir pieejamas veselīgākas izvēles.
Pašgatavots popkorns – idejas 5 dažādām garšām
Pašgatavots popkorns – idejas 5 dažādām garšām
Ēdot viena veida popkornu, kas ir salds vai sāļš, garšas kārpiņas pie tā pierod. Lai padarītu popkornu interesantu, to var pagatavot vismaz piecos dažādos veidos, pievienojot smiltsērkšķu, aveņu un biešu pulverus, sāli un pašu gatavotu karameli, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" stāstīja pavārs Renārs Purmalis.
Lauras Matildes vienkāršie siera našķi
Lauras Matildes vienkāršie siera našķi
Lauras Matildes Ikertes siera našķi ir vienkārši pagatavojama, taču izcili garda uzkoda. Turklāt nekādas stingrās receptes tai nav – galvenais ir siers, un ar pārējām sastāvdaļām var improvizēt atkarībā no iespējām un iedvesmas.
Ko iesākt ar Lieldienu olām? Lūk, četras receptes
Ko iesākt ar Lieldienu olām? Lūk, četras receptes
Ar pēcsvētku olu krājumiem gadu no gadu nākas cīnīties neatkarīgi no tā, cik prātīgs esat centies būt ar krāsoto olu skaitu, – tās vienmēr nebūs iespējams apēst. Piedāvājam četras receptes, kas nedaudz atvieglos dzīvi dienās pēc Lieldienām.
Rausis, jogurta deserts un grūbu salāti Lieldienu galdam
Rausis, jogurta deserts un grūbu salāti Lieldienu galdam
Klasisks rauga mīklas rausis, apaļš kā pavasara saule, jogurts ar dažādām sēkliņām un medu, kā arī tik latviskā produkta, grūbu, salāti būs lieliska ēdienu kombinācija Lieldienu galdam. Izmēģini!
Umami – kur slēpjas noslēpumainā pilnības garša
Umami – kur slēpjas noslēpumainā pilnības garša
Umami ir viena no piecām pamatgaršām, kuru par tādu zinātnieki atzina tikai pirms 40 gadiem. To savulaik atklāja japāņi. Tulkojumā umami nozīmē pilnīga, izteikta garša. Tā rada garšas piepildījumu, pastiprina siekalu izdalīšanos un smadzenēs veido savienojumus, kuri ļauj vairāk izbaudīt ēdienu. Kuros produktos jau dabiski ir umami un kā pastiprināt šo garšu, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” atklāja pavārs Ritvars Toms Logins.
Nātres, pieneņu lapas un upeņu pumpuri. Laiks pavasara garšām!
Nātres, pieneņu lapas un upeņu pumpuri. Laiks pavasara garšām!
Pavasarī daudz labāk zaļumus un svaigas garšas meklēt dabā pašam, nevis iegādāties produktus veikalā, Latvijas Radio raidījumā “Piecas garšas” uzsvēra pavārs Ritvars Toms Logins un ieteica izmēģināt, kā garšo upeņu un pīlādžu pumpuri, nātru un pieneņu nupat izaugušās mazās lapiņas un neaizmirst arī par pārbaudītām vērtībām – kļavu sulām. 

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd