Dzīve & stils / Virtuve
Brieža, pīles vai mežacūkas gaļa. Kā medījumu pagatavot sulīgi un gardi?
Brieža, pīles vai mežacūkas gaļa. Kā medījumu pagatavot sulīgi un gardi?
Medījumu gaļas gatavošana parasti šķiet sarežģīta, taču, ievērojot dažus knifus, garda maltīte var izdoties ikvienam, Latvijas Radio Pieci raidījumā “Piecas garšas” iedrošināja pavārs Ritvars Toms Logins. Piemēram, no brieža gaļas var gatavot ikvienu ēdienu, kurā parasti izmanto liellopa gaļu.
Kale jeb kacenkāpostu čipsi. Veselīga uzkoda!
Kale jeb kacenkāpostu čipsi. Veselīga uzkoda!
Kacenkāpostu jeb kale čipsi ir interesanta alternatīva parastajiem čipsiem. Jāuzmanās, lai nepārsālītu, kā arī garšvielas jāpievieno vienmērīgi. Var izmantot vairākas garšvielas, lai novērtētu, kuras garšo vislabāk. Palutiniet arī sevi ar šo oriģinālo uzkodu!
Līdakas kotletes un gurķu smēriņš Matīšu Antras gaumē
Līdakas kotletes un gurķu smēriņš Matīšu Antras gaumē
Drēgnais un drusku skumīgais rudens laiks ir īstais brīdis līdaku copmaņiem. Ilggadēja kāzu un godu saimniece Antra Pavloviča no Matīšiem Burtnieku novadā iesaka gatavot līdakas kotletes. To izmēru atkarībā no pasākuma svinīguma pakāpes var variēt no mazām elegantām bumbiņām zivju platei līdz pusšķīvja izmēra kotletei saimei pēc kārtīgas pastrādāšanas. Pēc vai pirms kotletēm var uzkost maizītes ar Antras īpašo gurķu smēriņu.     
Tradicionālā basku kūka
Tradicionālā basku kūka
Šīs 19. gadsimta vidū izdomātās kūkas recepte ātri iemantoja popularitāti basku ģimenēs. Katrai ģimenei ir sava recepte, kas tiek nodota no paaudzes paaudzē. Pildījumam var pievienot ne tikai vārīto krēmu, bet arī aprikozes, ķiršus, plūmes un rumu. Pārsteidziet arī savus mīļos ar šo gardo kūku!
Raidījumā «Īstās latvju saimnieces» uzvar Viola Anna Bīriņa
Raidījumā «Īstās latvju saimnieces» uzvar Viola Anna Bīriņa
Par Latvijas Televīzijas raidījuma “Īstās latvju saimnieces” šīs sezonas uzvarētāju kļuvusi Viola Anna Bīriņa no Latgales, iegūstot galveno balvu – 1000 eiro. Vairāku raidījumu garumā saimnieces no visas Latvijas atklāja savu kulināro meistarību un pārsteidza ar viesmīlību, lai cīnītos par pārējo dāmu atzinību.
Saldā Vidzemes pūpolputra «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Saldā Vidzemes pūpolputra «Īsto latvju saimnieču» gaumē
No grūbām var pagatavot arī lielisku saldēdienus, piemēram, gardo Vidzemes pūpolputru. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniecei Rūtai Beirotei no Krimuldas puses ir savs pūpolputras gatavošanas noslēpums – grūbas pirms atdzesēšanas viņa nedaudz apslacī ar citronu un medu. 
Liellopa gaļas irbītes «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Liellopa gaļas irbītes «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Vai var būt vēl lielāka latviešu virtuves klasika par irbītēm? Šo liellopu gaļas ēdienu godos cēla galdā jau kaucmindietes, un arī mūsdienu saimnieces apzinās tā vērtību. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Rūta Beirota no Krimuldas puses irbītes iesaka ēst kopā ar kartupeļu biezputru, jo tā vislabāk var apēst gardo mērcīti.
Balto pupiņu un šokolādes krēms «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Balto pupiņu un šokolādes krēms «Īsto latvju saimnieču» gaumē
Pākšaugu audzētāja, raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Rūta Beirote zina, ka pupiņas noder ne tikai sāļiem ēdieniem vien. No baltajām pupiņām un šokolādes var pagatavot lielisku saldēdienu, kas būs ne tikai pasakaini gards, bet ar arī vērtīgām uzturvielām bagāts.
Sēlijas lauku torte ar īpaši elastīgo biskvītu
Sēlijas lauku torte ar īpaši elastīgo biskvītu
Īsta lauku torte nav iedomājama bez elastīga biskvīta. Jēkabpils puses saimniece Rita LTV raidījumā “Iekodies Zemgalē” atklāja, ka šādu biskvītu var pagatavot, izmantojot nedaudz vairāk olas baltumu nekā dzeltenumu. Izmēģini Ritas recepti un pagatavo gardu lauku torti!

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd