Dzīve & stils / Virtuve
Drēgnais un drusku skumīgais rudens laiks ir īstais brīdis līdaku copmaņiem. Ilggadēja kāzu un godu saimniece Antra Pavloviča no Matīšiem Burtnieku novadā iesaka gatavot līdakas kotletes. To izmēru atkarībā no pasākuma svinīguma pakāpes var variēt no mazām elegantām bumbiņām zivju platei līdz pusšķīvja izmēra kotletei saimei pēc kārtīgas pastrādāšanas. Pēc vai pirms kotletēm var uzkost maizītes ar Antras īpašo gurķu smēriņu.
Par Latvijas Televīzijas raidījuma “Īstās latvju saimnieces” šīs sezonas uzvarētāju kļuvusi Viola Anna Bīriņa no Latgales, iegūstot galveno balvu – 1000 eiro. Vairāku raidījumu garumā saimnieces no visas Latvijas atklāja savu kulināro meistarību un pārsteidza ar viesmīlību, lai cīnītos par pārējo dāmu atzinību.
Vai var būt vēl lielāka latviešu virtuves klasika par irbītēm? Šo liellopu gaļas ēdienu godos cēla galdā jau kaucmindietes, un arī mūsdienu saimnieces apzinās tā vērtību. Raidījuma “Īstās latvju saimnieces” dalībniece Rūta Beirota no Krimuldas puses irbītes iesaka ēst kopā ar kartupeļu biezputru, jo tā vislabāk var apēst gardo mērcīti.