Dzīve & stils / Virtuve
Etiķa esence pret galda etiķi – kā pārrēķināt
Etiķa esence pret galda etiķi – kā pārrēķināt
Vasarai tuvojoties izskaņai, atkal pārlasām vecmāmiņu labāko konservēšanas recepšu pierakstus, bet tur – etiķa esence, kas pārtikas veikalos vairs nav pieejama. Labā ziņa ir tā, ka, ievērojot proporcijas, 70% etiķa esenci var veikli aizvietot ar 9% galda etiķi.
Konservēšanas knifi – speciālistu padomi veselīgākiem krājumiem ziemai
Konservēšanas knifi – speciālistu padomi veselīgākiem krājumiem ziemai
Augusts ir laiks, ko ar pilnu krūti izbauda ogotāji, sēņotāji, marinētāji, vārītāji un skābētāji. Proti, visi tie, kam patīk gatavot ziemai dažādus krājumus. Pirms ķerties klāt ziemas našķu gatavošanai, ir vērts zināt dažus noderīgus knifus, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Padoms bez maksas".
Sālījumā izturētas lēni grilētas liellopu ribas. Recepte
Sālījumā izturētas lēni grilētas liellopu ribas. Recepte
Ribiņas ir ideāli piemērotas lēnai gatavošanai. Šajā receptē šefpavārs Toms Keridžs iesaka izmantot sacirstas ribiņas no liellopa krūškurvja malām – tās ir līdzīgas kā cūkas pavēdere, pavārs skaidroja raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā". Savukārt garšas piešķiršanai viņš iesaka gaļu ielikt sālījumā.
TESTS: Ukrainiete Anastasija izaicina – vai zini par latviešu virtuvi to pašu, ko viņa?
TESTS: Ukrainiete Anastasija izaicina – vai zini par latviešu virtuvi to pašu, ko viņa?
Savas dienasgrāmatas 5. sērijā ukrainiete Anastasija izmēģināja latviešu ēdienus, un visvairāk pie sirds viņai gāja aukstā zupa, pelēkie zirņi ar speķi, Jāņu siers un sautētie kāposti. Aklās degustācijas laikā Anastasija uzzināja daudz interesantu faktu un guva daudz atziņu par mūsu virtuvi, tādēļ viņa vaicā saviem sekotājiem – jūs arī to zinājāt?
Krājumi ziemai. Uztura speciālistes padomi produktu saldēšanai
Krājumi ziemai. Uztura speciālistes padomi produktu saldēšanai
Ražas laikā vislabāk, protams, augļus un dārzeņus ēst svaigus, jo tā uzņemam visvairāk vitamīnu, tomēr der padomāt arī par sagatavēm ziemai. Saldēt var gandrīz visu, arī garšaugus un gaļu, tomēr dārzā ievāktās veltes vislabāk saldēt uzreiz pēc novākšanas, lai nezaudētu uzturvērtību, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ieteica uztura speciāliste, fitnesa trenere Anita Baumane.
Salda tomātu delikatese, mazsālīti tomāti un gaspačo. Neparastu garšu receptes
Salda tomātu delikatese, mazsālīti tomāti un gaspačo. Neparastu garšu receptes
Augusts Latvijā ir tomātu sezonas mēnesis, kad šos dārzeņus var baudīt dažādās garšu variācijās. No tomātiem iespējams pagatavot zupas, salātus, mērces un arī saldo ēdienu, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ar savām receptēm un ieteikumiem dalījās pavārs Renārs Purmalis. 
Grilēts jūras asaris ar vasarīgu franču mērci. Recepte maltītei diviem
Grilēts jūras asaris ar vasarīgu franču mērci. Recepte maltītei diviem
Jūras asaris – zivs, kas sastopama no Vidusjūras līdz Atlantijas okeānam, ir ideāli piemērota grilēšanai, un būs gana smalka, lai to izvēlētos kā romantisku maltīti diviem, raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā" skaidroja viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.
Latviešu ēdienu un našķu aklā degustācija. Ukrainietes Anastasijas 5. dienasgrāmata
Latviešu ēdienu un našķu aklā degustācija. Ukrainietes Anastasijas 5. dienasgrāmata
Arī ukrainietes Anastasijas dzīvi kājām gaisā sagrieza 24. februāra agrs rīts, kad Krievija uzsāka karu pret Ukrainu. "Es negribu sākt jaunu dzīvi. Es gribu turpināt savu dzīvi. Pagaidām citā valstī, bet ar Ukrainu sirdī," saka Anastasija, kuru ceļš atvedis uz Rīgu. Par to, kā nokļuva Latvijā un kāda ir mūsu valsts bēgļa acīm, viņa stāsta Latvijas Televīzijas jauniešu satura platformas "16+" dienasgrāmatu sērijā.
Saldēt vai gatavot ievārījumos – vasaras ogu garšas «noķeršana» ziemai
Saldēt vai gatavot ievārījumos – vasaras ogu garšas «noķeršana» ziemai
Vasarā ogas pēc iespējas vairāk jāēd svaigā veidā, taču vienlaikus svaigo vasaras garšu var saglabāt baudīšanai ziemā, pagatavojot ogas ievārījumā, želejā, tās saldējot vai kaltējot, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica pavārs Renārs Purmalis.   

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd