Dzīve & stils / Virtuve
Augusts ir laiks, ko ar pilnu krūti izbauda ogotāji, sēņotāji, marinētāji, vārītāji un skābētāji. Proti, visi tie, kam patīk gatavot ziemai dažādus krājumus. Pirms ķerties klāt ziemas našķu gatavošanai, ir vērts zināt dažus noderīgus knifus, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Padoms bez maksas".
Ribiņas ir ideāli piemērotas lēnai gatavošanai. Šajā receptē šefpavārs Toms Keridžs iesaka izmantot sacirstas ribiņas no liellopa krūškurvja malām – tās ir līdzīgas kā cūkas pavēdere, pavārs skaidroja raidījumā "Toms Keridžs gatavo dārzā". Savukārt garšas piešķiršanai viņš iesaka gaļu ielikt sālījumā.
Savas dienasgrāmatas 5. sērijā ukrainiete Anastasija izmēģināja latviešu ēdienus, un visvairāk pie sirds viņai gāja aukstā zupa, pelēkie zirņi ar speķi, Jāņu siers un sautētie kāposti. Aklās degustācijas laikā Anastasija uzzināja daudz interesantu faktu un guva daudz atziņu par mūsu virtuvi, tādēļ viņa vaicā saviem sekotājiem – jūs arī to zinājāt?
Ražas laikā vislabāk, protams, augļus un dārzeņus ēst svaigus, jo tā uzņemam visvairāk vitamīnu, tomēr der padomāt arī par sagatavēm ziemai. Saldēt var gandrīz visu, arī garšaugus un gaļu, tomēr dārzā ievāktās veltes vislabāk saldēt uzreiz pēc novākšanas, lai nezaudētu uzturvērtību, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" ieteica uztura speciāliste, fitnesa trenere Anita Baumane.
Arī ukrainietes Anastasijas dzīvi kājām gaisā sagrieza 24. februāra agrs rīts, kad Krievija uzsāka karu pret Ukrainu. "Es negribu sākt jaunu dzīvi. Es gribu turpināt savu dzīvi. Pagaidām citā valstī, bet ar Ukrainu sirdī," saka Anastasija, kuru ceļš atvedis uz Rīgu. Par to, kā nokļuva Latvijā un kāda ir mūsu valsts bēgļa acīm, viņa stāsta Latvijas Televīzijas jauniešu satura platformas "16+" dienasgrāmatu sērijā.