Dzīve & stils / Virtuve
Zaļā kartupeļu biezputra. Vasarīga recepte no pagātnes
Zaļā kartupeļu biezputra. Vasarīga recepte no pagātnes
Šajā itin vasarīgajā biezputras receptē var lietot dažādus dārza zaļumus. Ja kāds no tiem neiet pie sirds, var pēc savas gaumes piekoriģēt sastāvdaļas. Receptes ideja aizgūta no 1930. gada izdevuma "Zeltene" jūnija numura.
Svanetijas garšaugu sāls. Pagatavo pats!
Svanetijas garšaugu sāls. Pagatavo pats!
Svanetijas garšaugu sāls cēlies no Augšsvanetijas Lielajā Kaukāzā. Kalnu ciematos tiek uzskatīts, ka garšaugi, kurus te, 1800 metru augstumā, novāc un pēc tam sajauc, veicina ilgmūžību. Maisījuma sastāvdaļas ir zināmas, kaut arī tās bieži vien atšķiras, taču proporcijas ir noslēpums – te atliek eksperimentēt pašam! Svanetijas garšaugu sāli pievieno mērcēm, zupām, salātiem, miltu un kartupeļu ēdieniem. Iedvesmojieties no šīs receptes un izveidojiet paši savu veselīgo garšaugu sāli!
Uzmeistaro pārtikas krāsvielas pats! Rozā, violeta, zila, zaļa
Uzmeistaro pārtikas krāsvielas pats! Rozā, violeta, zila, zaļa
Krāsains ēdiens ir bijis iecienīts jau antīkajā pasaulē, un tolaik krāsvielas tam izgatavoja no dažādiem pārtikā izmantojamiem produktiem vai augiem. Par to, kur mūsdienās meklējamas dabīgās pārtikas krāsvielas, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Zemenes saldos un sāļos ēdienos. Izmēģini jaunas garšas!
Zemenes saldos un sāļos ēdienos. Izmēģini jaunas garšas!
Zemenēm ir raksturīga izteikta daudzpusība, tādēļ ar savu aromātu un garšu tās labi sader ar dažādiem produktiem. Kā šīs ogas iekļaut sāļos ēdienos, fermentēt un izmantot vēl negatavas, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Uz oglēm cepts liellopa steiks. Kā to pagatavot perfektu
Uz oglēm cepts liellopa steiks. Kā to pagatavot perfektu
Arī dārzā uz grila var pagatavot restorāna līmeņa steiku, taču svarīgi priekšnoteikumi ir pietiekami karstas ogles, gana biezs liellopa gaļas gabals, pareiza izceptās gaļas temperatūra, kuru var noteikt, ņemot talkā gaļas termometru, kā arī gaļas atpūtināšana pēc cepšanas, skaidroja viens no zināmākajiem Lielbritānijas šefpavāriem Toms Keridžs.
Nekļūsti Jāņos par mielasta vergu! Vienkārša un garda gatavošana
Nekļūsti Jāņos par mielasta vergu! Vienkārša un garda gatavošana
Lai nepavadītu visu svētku laiku, gatavojot mielastu, jāpiekopj paradumi, kas ietaupa laiku un uztraukumu. Piemēram, pirms cepšanas folijā kartupeļus iepriekš var izvārīt, bet dārzeņus un vistas šķiņķus sākumā var grilēt, tikai pēc tam apslacīt ar marinādi,  Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica pavārs Renārs Purmalis.                                                                                  
Ko etiķete jums nestāsta? «Aizliegtais paņēmiens» vēta alkoholisko dzērienu kalorijas, saturu un iet...
Ko etiķete jums nestāsta? «Aizliegtais paņēmiens» vēta alkoholisko dzērienu kalorijas, saturu un ietekmi
Glītās un raibās daudzo alkoholisko dzērienu etiķetes pārsvarā nestāsta ne par kaloriju daudzumu, ne par ietekmi uz organismu, ne arī par veselības problēmām un postu, ko pārmērīga alkohola lietošana var nest. LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" skaidroja, kā alkohols rodas un kā iedarbojas uz organismu, kā arī devās uz laboratoriju ar dzērienu paraugiem.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd