Dzīve & stils / Virtuve
Glītās un raibās daudzo alkoholisko dzērienu etiķetes pārsvarā nestāsta ne par kaloriju daudzumu, ne par ietekmi uz organismu, ne arī par veselības problēmām un postu, ko pārmērīga alkohola lietošana var nest. LTV raidījums "Aizliegtais paņēmiens" skaidroja, kā alkohols rodas un kā iedarbojas uz organismu, kā arī devās uz laboratoriju ar dzērienu paraugiem.
Nelielo kūciņu, no kuras pēc pārgriešanas uz pusēm iztek karsta šokolāde, jeb šokolādes fondantu nemaz nav tik sarežģīti pagatavot, ja seko līdzi pavāra Renāra Purmaļa receptei, ko viņš atklāja Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci". Turklāt to pēc nepieciešamības var gan uzglabāt ledusskapī, gan sasaldēt un pagatavot tikai pirms pasniegšanas.
Saulainās vasaras dienas pašas saka priekšā, ka laiks mieloties ar auksto zupu. Klasisko recepti var atsvaidzināt, marinētu biešu vietā izmantojot ceptas un zupu papildinot ar gārsu, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" ieteica pavārs Renārs Purmalis.
Nevajadzētu baidīties iegādāties vai baudīt austeres tepat Rīgā, jo uz Latviju tiek nogādāta kvalitatīvākā produkcija, Latvijas Radio 5 – "pieci.lv" raidījumā "Nogaršo ar pieci" uzsvēra pavārs Renārs Purmalis. Iegādājoties austeres veikalā, tām jābūt aizvērtām un smagām, ūdens nedrīkst būt izlijis. Austeres nedrīkst pārdot, turot tās akvārijā.
Tēlaini saka, ka ēdienam piemīt unikāls spēks un spējas kopīgā maltītē pie galda apvienot un satuvināt atšķirīgus cilvēkus no dažādām vietām un pasaules malām. Mūsdienu pētījumi liecina, ka maltītes pagatavošana kopā ar ģimeni pat uzlabo attiecības, bet ar smaidu var teikt, ka latviešiem ir viens ēdiens, kas "velk uz kašķi". Tas ir rasols.