Dzīve & stils / Virtuve
Raibie salāti. Gandrīz simt gadus sena recepte
Raibie salāti. Gandrīz simt gadus sena recepte
Raibo salātu recepte publicēta žurnāla "Zeltene" 1929. gada maija numurā. Par šiem salātiem sacīts, ka tie labi garšos klāt pie gaļas un glābs mājasmāti, kurai jādomā, ko lai pasniedz viesiem. "Laba viesu uzņemšana taču ir mājas gods!" secināts recepti pavadošajā tekstā.
Aukstās zupas sezona ir klāt! Recepte bez nekā lieka
Aukstās zupas sezona ir klāt! Recepte bez nekā lieka
Marinētu biešu burciņas lielveikalu plauktos rindojas jau kādu laiku. Beidzot arī laika apstākļi ir atbilstoši vienam no iecienītākajiem sezonas ēdieniem – aukstajai zupai. Piedāvājam veselīgu receptes versiju, kurā nav lieku taukvielu, pusfabrikātu un pārspīlēta sāls daudzuma. 
Spirdzinošais piparmētru sīrups. Derēs gan limonādēm, gan ledus kafijai
Spirdzinošais piparmētru sīrups. Derēs gan limonādēm, gan ledus kafijai
Piparmētru sīrupu var gatavot jebkurā laikā, kamēr vien pieejamas svaigās lapiņas, taču visgardākais tas izdosies maijā, kad augi ir jauni un īpaši aromātiski. Spirdzinošais sīrups būs lieliska izejviela mājas limonādei, bet tikpat labi kalpos par gardu piedevu ledus kafijai, kādam smūtijam vai saldējumam. Variācijām nav robežu!
Rabarberu kūka «Īsto latvju saimnieču gaumē»
Rabarberu kūka «Īsto latvju saimnieču gaumē»
Raidījuma "Īstās latvju saimnieces" dalībniece Sandra Icaka gatavo brīnumgardu desertu no rabarberiem – kūku, ko maltītes noslēgumā baudīt ar zemeņu saldējumu. Recepte ir vienkārša, taču kūkas garša – izsmalcināta.

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk par šo tēmu

Vairāk

Svarīgākais šobrīd