Dzīve & stils / Virtuve
Piparmētru sīrupu var gatavot jebkurā laikā, kamēr vien pieejamas svaigās lapiņas, taču visgardākais tas izdosies maijā, kad augi ir jauni un īpaši aromātiski. Spirdzinošais sīrups būs lieliska izejviela mājas limonādei, bet tikpat labi kalpos par gardu piedevu ledus kafijai, kādam smūtijam vai saldējumam. Variācijām nav robežu!
Šīs sīpolu zupas recepte publicēta Latgales laikraksta "Jaunais Vōrds" pielikumā "Lauku sāta" 1938. gada oktobra numurā.
Gaļas un lēcu pīrāgs ir garda un veselīga maltīte, kas ēdienkartē ļaus vairāk iekļaut pākšaugus – tik veselīgo, bet Latvijā maz iecienīto produktu. Šo pīrāgu var ēst siltu kā pamatēdienu pusdienās vai vakariņās, vai arī aukstu sagriezt šķēlītēs un baudīt, piemēram, uz sviestmaizes.