Kultūra / Literatūra
Liecības par Jāzepa Grosvalda unikālo dzīvi. Izdota grāmata «Persijas ainas»
Liecības par Jāzepa Grosvalda unikālo dzīvi. Izdota grāmata «Persijas ainas»
Līdz ar izstādes ""Esmu tagad noņēmies dzīvot mākslai". Jāzeps Grosvalds. 1891–1920" atklāšanu Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā klajā nācis sadarbībā ar apgādu "Neputns" un redaktori Laimu Slavu veidots vizuāli krāšņs izdevums – mākslinieka Jāzepa Grosvalda grāmata "Persijas ainas".
Pasaka «Eža kažociņš» izdota zīmju valodā
Pasaka «Eža kažociņš» izdota zīmju valodā
Pasaka par eža kažociņu šogad izdota arī zīmju valodā, tādējādi papildinot šīs grāmatas versijas vieglajā valodā, palielinātā drukā, Braila rakstā un audio formātā. Grāmatas izdošana zīmju valodā ir lieli svētki nedzirdīgo kopienai, īpaši bērniem, – otrdien izskanēja grāmatas atklāšanā. Zīmju valodu nedzirdīgi bērni iemācās pirmo, bet rakstīto tekstu tikai pēc tam.
Pēdējā vēlme pirms nošaušanas – nodziedāt mīļāko āriju. Jāņa Vītiņa varonība grāmatā «Belkanto ešafo...
Pēdējā vēlme pirms nošaušanas – nodziedāt mīļāko āriju. Jāņa Vītiņa varonība grāmatā «Belkanto ešafota ēnā»
Šī nedēļa ir bagāta ar patriotiskiem stāstiem, un tāds arī grāmatu apskatā. Žurnālista un rakstnieka Jāņa Ūdra jaunais romāns "Belkanto ešafota ēnā" vēsta par kādu Latvijai ļoti nozīmīgu spožu personību, kas diemžēl ir gandrīz pilnīgi un absolūti nepelnīti nogrimusi aizmirstībā, un tas ir Jānis Vītiņš.
Nacionālā bibliotēka aicina uz Ojāra Vācieša 90. jubilejas svinībām
Nacionālā bibliotēka aicina uz Ojāra Vācieša 90. jubilejas svinībām
Atzīmējot Ojāra Vācieša (1933–1983) dzimšanas dienu, 13. novembrī pulksten 19.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas korē (11. stāvā) notiks latviešu dzejnieka 90. jubilejai veltīts literāri muzikāls pasākums "Līdz pašām malām dzīve pilna mūzikas". Ieeja bez maksas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd