Vilciena pasažieru skaits martā samazinājies par 30%, salīdzinot ar pagājušo gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Pasažieru skaits janvārī un februārī palielnājās par 4,9%, bet martā, kad valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija, vilcienu pasažieru skaits ir samazinājies par 30,5%, salīdzinot ar pērnā gada martu, informēja uzņēmumā "Pasažieru vilciens".

Savukārt pirmajā ceturksnī kopumā uzņēmums pārvadājis par 7,6% mazāk pasažieru nekā pērn - 3,74 miljonus pasažieru. Neraugoties uz valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, maksas pasažieru tirgus daļa salīdzinājumā ar 2019. gadu šī gada pirmajā ceturksnī ir pieaugusi par 0,9%. 

Uzņēmumā informēja, ka vilcienu precizitāte šī gada trīs mēnešos ir bijusi nemainīgi augsta – 99,53% reisu ir izpildīti saskaņā ar vilcienu kustības grafiku.

Lielākais pasažieru apjoms gada pirmajā ceturksnī bijis Tukuma līnijā, šajā virzienā ir veikti 1,26 miljoni braucienu. Aizkraukles līnijā 2020. gada pirmajos trīs mēnešos ir braukuši 1,02 miljoni pasažieru, bet Jelgavas līnijā – 675 tūkstoši pasažieru. No dīzeļvilcienu maršrutiem visbiežāk izmantotā ir Valgas līnija, tajā gada trīs mēnešos ir veikts 201 tūkstotis braucienu vilcienā. Ārkārtējās situācijas laikā šajā līnijā vilcieni posmā Lugaži-Valga tika atcelti. 

Visiecienītākais vilcienu biļešu veids joprojām ir vienreizējās biļetes – 2020. gada pirmajā ceturksnī šo biļešu veidu braucienam vilcienā ir izvēlējušies 63,4% pasažieru, bet pārējie 36,6% braucienam ir izmantojuši kādu no piedāvātajiem abonementa biļešu veidiem.

"Pasažieru vilciena" klienti arvien biežāk vilciena biļeti izvēlas iegādāties elektroniski. Gada sākumā tika palielināta e-biļetes atlaide līdz 10% tiem pasažieriem, kuru vienreizējās biļetes cena pārsniedz 2,10 eiro. Pārējām e-biļetēm tika saglabāta atlaide 5% apmērā. Martā pārdoto e-biļešu skaits ir sasniedzis 32,22% no kopējā vienreizējo biļešu apjoma (2019. gada martā – 15,05%). 

KONTEKSTS:

 Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā, nosakot, ka mācības skolās notiks attālināti, tāpat kā iespēju robežās valsts un pašvaldību iestāžu darbs. 29. martā valdība lēmusi, ka ārpus mājām vienkopus būs ļauts atrasties tikai 2 cilvēkiem vai arī vienas mājsaimniecības locekļiem un jāievēro 2 metru distance. Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti