Konkursā sāk meklēt nākamo Valsts ieņēmumu dienesta vadītāju

Ceturtdien, 5. oktobrī, Valsts kanceleja izsludinājusi atklātu konkursu uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu. Pretendenti var iesniegt pieteikumus elektroniski līdz 3. novembrim, informēja Valsts kanceleja.

Pretendentiem ir jāatbilst likuma prasībām, jābūt ar nevainojamu reputāciju, maģistra grādu, vēlams, ekonomikā, finansēs, tiesību zinātnē, vadībzinātnē vai informācijas tehnoloģijās, jābūt vismaz trīs gadu pieredzei vadošā amatā ar vismaz 40 padotajiem un zināšanām un izpratnei par VID darbības jomām.

Tāpat no pretendentiem tiek sagaidīta izpratne par IT projektu attīstīšanu vai biznesa procesu un pakalpojumu digitalizāciju, kā arī par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu un budžeta plānošanu. Pretendentu angļu valodas zināšanām jābūt C1 līmenī.

No pretendentiem tiek sagaidītas arī labas stratēģiskās plānošanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmes. Tāpat pretendentiem jāprot jautājumus risināt ar sistemātisku pieeju, kā arī jāspēj uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās.

Pretendentu atlase notiks trīs kārtās.  

Konkursa noslēgumā visaugstāko novērtējumu guvušais pretendents tiks virzīts Ministru kabineta apstiprinājumam. VID ģenerāldirektoru amatā ieceļ finanšu ministrs.

Ieņemot amatu, nākamais VID ģenerāldirektors saņems mēnešalgu līdz 7296 euro apmērā (pirms nodokļu nomaksas), motivējošu bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem un iespēju uzņemties līderību, lai nodrošinātu, ka VID kļūst par vienu no efektīvākajām nodokļu un muitas administrācijām Eiropā.

KONTEKSTS:

Valdība jau augustā nolēma nepagarināt pašreizējās VID ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes  līgumu un atbrīvot viņu no amata ar 2024. gada 12. februāri; viņa pati iepriekš informēja, ka ar šo datumu arī vēlas amatu atstāt.

Jaunzeme 2019. gada februārī VID ģenerāldirektores amatā tika iecelta uz pieciem gadiem, bet pērn septembrī toreizējais finanšu ministrs Jānis Reirs ("Jaunā Vienotība") pēc KNAB sāktās izmeklēšanas un vairākām kratīšanām, kuras bija saistītas ar aizdomām par VID amatpersonu saistību ar kukuļa izspiešanu, ierosināja disciplinārlietu pret Jaunzemi un Nodokļu un muitas policijas vadītāju Kasparu Podiņu, kurš vēlāk iesniedza atlūgumu. Jaunzemi ministrs arī atstādināja no amata, bet pēc valdības maiņas nākamais ministrs Arvils Ašeradens ("Jaunā Vienotība") Jaunzemei izteica aizrādījumu par novēlotu finanšu ministra doto uzdevumu izpildi, un viņa amatu saglabāja.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti