Rīta Panorāma

Skype intervija ar Samantu Tīnu

Rīta Panorāma

Pandēmijas laikā uzsāk auto simulatoru biznesu

Komponista un pianista Krista Saržanta koncerts LNB Ziedoņa zālē

Tiešsaistē būs klausāms komponista un pianista Krista Saržanta koncerts Nacionālajā bibliotēkā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Komponists un pianists Krists Saržants būs pirmais, kurš kopā ar muzikālajiem domubiedriem – dziedātāju Evilenu Protektori, saksofonistu Dāvi Jurku, kontrabasistu Tomu Poišu un sitaminstrumentālistu Arti Orubu – atsāks koncertdzīvi Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē. 26. maijā tiešsaistē būs dzirdamas mākslinieka sarakstītas un aranžētas kompozīcijas no viņa debijas albuma “Then And Now”.

Džeza dziedātāja Evilena Protektore par Krista Saržanta mūziku stāsta:

“Viņš ir unikāls, ļoti skaista mūzika, ļoti melodiska. Mani fascinē tas kontrasts, kas veidojas, kad kopā satiekas divas mūzikas.

Klausoties Krista mūziku, nevar pateikt, ka tas ir tīrs džezs. Tas ir kaut kāds kompromiss starp džezu un klasisko mūziku.”

Debijas albums “Then And Now” parāda Krista Saržanta plašo muzikālo gammu un starptautisko koncertu pieredzi. Viņš iedvesmu smeļas no klasikas, džeza un kino mūzikas.

“Šīs kompozīcijas ir radušās vairāku gadu gaitā, kas būtībā ir vienas no pirmajām, ko es esmu rakstījis,” stāsta komponists. “Un tagad es viņas pāraranžēju, instrumentēju lielākam sastāvam – ar stīgām, ar pūtējiem, ar perkusijām.”

26. maija koncerts Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē izskanēs pulksten 19.00 vakarā. Tiešsaistē to varēs skatīties LNB “Facebook” lapā , savukārt klātienē koncertu apmeklēs 10 cilvēki, kuri iespēju ieguva bibliotēkas rīkotā konkursā.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti