Ar pianista Krista Saržanta uzstāšanos Latvijas Nacionālā bibliotēka atsāk koncertdzīvi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz ar lasītāju uzņemšanu klātienē, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) pakāpeniski atsāksies arī koncertdzīve, medijus informē LNB pārstāvji. To otrdien, 26. maijā, ar tiešraides koncertu Ziedoņa zālē ievadīs komponists un pianists Krists Saržants.

Koncertā klausītāji dzirdēs mākslinieka sarakstītas un aranžētas kompozīcijas no viņa debijas albuma “Then And Now”.

Koncerta tiešraide būs skatāma LNB “Facebook” lapā.

Koncertā piedalīsies Krists Saržants (klavieres), Evilena Protektore (balss), Dāvis Jurka (saksofoni), Toms Poišs (kontrabass), Artis Orubs (bungas). Koncertu vadīs Anete Ašmane.

Pieciem klausītājiem, katram ņemot līdzi vēl vienu savas mājsaimniecības pārstāvi un ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus un sanitāros norādījumus, LNB piedāvās iespēju koncertu apmeklēt klātienē. Interesenti aicināti piedalīties konkursā LNB “Facebook” lapā.

Par mākslinieku

Krists Saržants ir latviešu komponists un pianists, kurš smeļas iedvesmu no klasiskās, džeza un filmu mūzikas. Mācījies klasiskās un džeza klavieres un kompozīciju pie Raimonda Petrauska, Madara Kalniņa, Andra Dzenīša, Tuomo Uusitalo un Kārļa Vanaga Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA), kā arī pie Søren Møller Karaliskajā Mūzikas akadēmijā Olborgā, Dānijā. 2018. gadā Krists tika nominēts Nika Gotema balvai par ieguldījumu Latvijas džeza mūzikā un dzīvē, kā arī pārstāvēja JVLMA lielākajā starptautiskajā džeza mūzikas konferencē IASJ (International Assosiacion of Schools of Jazz) Vīlandē, Igaunijā. Mūziķa kvinteta ieraksti tika prezentēti lielākajā Eiropas džeza gadatirgū Jazzahead! 2017 un iekļauti oficiālajos kompilācijas albumos “Jazz in Latvia 2018” un “Jazz in Latvia 2020”.

KONTEKSTS: 

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā. Tās laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tai skaitā aizliegti visi publiskie pasākumi un ierobežota pulcēšanās.

Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

No 12. maija pakāpeniski atsāk darboties muzeji, bibliotēkas, privātās kultūrvietas un var notikt nelieli kultūras pasākumi gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kultūras iestādēm noteikti dažādi sanitārie protokoli, kas jāievēro, atsākot darbu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti