Trīs laivotāji un suns. Iepazīsti jaunā šova «Pa straumei» varoņus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Jaunajā TV šovā "Pa straumei" laivo četri galvenie varoņi - Helēna Krista Kalniņa, Roberts Grandāns, Elīna Zvejniece un, protams, sunīte Urga. Viņi apceļojuši jau virkni Latvijas upju un turpina apceļot vēl.

Kas viņi ir: 

Urga 

(vācu īsspalvainais putnu suns. Kucīte.)

Urga dzimusi Latvijā, medību suņu ģimenē un, neraugoties uz ilgiem apmācības kursiem, joprojām ir diezgan mežonīga, tāpēc vislabāk jūtas brīvā dabā, kur var kārtīgi izskraidīties un izošņāties.

Urga ir ļoti aktīva, piedzīvojumus mīloša, zinātkāra, spēcīga un gudra. Viņa ir sajūsmā par rotaļām ar citiem suņiem, bezgala mīl bērnus un operatoru Juri Pīlēnu. Urgai patīk it visā iesaistīties un piedalīties, iebāzt visur savu garo purniņu un būt līderei. Viņa ir izteikta alfa, kura ir gan labs draugs, gan vērīgs sargs un vienmēr gādās, lai savējie ir drošībā. Savu namu viņa sargā kā cietoksni.

Projekta ietvaros Urga ik pa brīdim veic arī operatora darbu ar "GoPro" kameru, kas piestiprināta viņai uz muguras, fiksējot suņa gaitas un intereses.

Urga ar Robertu izbraukāja visas astoņas raidījumu cikla pirmajā sezonā iekļautās upes – Mēmeli, Saku, Rēzekni, Abulu, Vārtāju, Līgatni, Tērveti un Tartaku.

Helēna Krista Kalniņa

Helēna Krista Kalniņa
Helēna Krista Kalniņa

Helēna ir labsirdīga, asprātīga un patiesa. Lai aizstāvētu savas un citu tiesības, viņa mēdz būt spuraina un dažkārt arī lecīga. Helēna ir uzticams draugs un lielisks ceļa biedrs, kas māk gan parūpēties par citiem, gan radīt jautrību, gan saorganizēt un sakārtot lietas.

Pamatskolu Helēna pabeigusi Rīgas Franču licejā, turpat arī iestājusies vidusskolā – humanitārā virziena klasē. Viņas galvenās intereses mācību procesā saistītas ar valodām. Helēna ar labiem panākumiem piedalījusies valsts līmeņa angļu un franču valodas olimpiādēs. Ieguvusi AFS daļējo stipendiju mācību apmaiņas gadam ārzemēs un tagad jau vairāk nekā pusgadu dzīvo Kostarikā, mācās vidusskolā tur un apgūst spāņu valodu.

Helēna apguvusi flautas spēli Jāzepa Mediņa 1. mūzikas skolā, spēlējusi orķestrī Dziesmu un Deju svētkos lielajā Mežaparka estrādē. Un tomēr mūzikas instrumenta spēli nevar saukt par viņas kaislību un galveno aizraušanos. Helēnu daudz vairāk interesē dažāda veida vizuālā māksla – sākot ar zīmēšanu un gleznošanu, beidzot ar grimu.

Helēnai patīk dažāda veida dēļu sporta veidi – ziemā viņa snovo, vasarā brauc ar veikbordu, tagad Kostarikā apgūst arī sērfošanas prasmes.

Ar laivu pa Latvijas upēm Helēna kopā ar ģimeni un ģimenes draugiem ik gadu brauc jau no mazotnes un ir izbraukusi gan Salacu, gan Irbi, gan Pededzi, gan daudzas citas krāšņas Latvijas upes.

Projekta ietvaros Helēna piedalījās braucienos pa piecām upēm (Mēmeli, Saku, Vārtāju, Tērveti un Tartaku), jau augustā viņai bija jādodas uz Kostariku, tāpēc braucienos pa atlikušajām projekta pirmās sezonas upēm viņas vietā stājas lieliskā Elīna Zvejniece.

Roberts Grandāns

Roberts Grandāns
Roberts Grandāns

Robertam ir ļoti savdabīgs humors un galantas manieres. Viņš ir uzticams, mierīgs, mērķtiecīgs un vienkārši ļoti foršs. Ar Robertu kaut caur uguni un ūdeni uz otru pasaules malu. Un laivu braucienā jau nu noteikti. Starp citu, viņš perfekti mazgā kartupeļus!

Roberts mācās Rīgas Igauņu pamatskolā. Viņa galvenās intereses mācību procesā saistās ar vēsturi un ģeogrāfiju. Un šīs intereses ceļojumā, protams, lieti noder. Roberts ar labiem panākumiem piedalījies ģeogrāfijas olimpiādēs. Par sportu runājot, Roberta galvenā aizraušanās jau daudzus gadus ir skeitbords.

Viņš vairākas vasaras pavadījis Raimonda Dombrovska rīkotajās laivošanas nometnēs, apguvis tur laivas navigācijas iemaņas, savvaļas dzīves pamatnoteikumus. Roberts kopā ar tēti Mārtiņu braucis arī pa mežonīgo Kanādas skaistuli – Nahani upi. Vārdu sakot – viņš zina, kas uz ūdens darāms un kas nav darāms, kā arī lieliski prot manevrēt laivu.

Roberts un Urga izbraukāja visas astoņas raidījumu cikla pirmajā sezonā iekļautās upes – Mēmeli, Saku, Rēzekni, Abulu, Vārtāju, Līgatni, Tērveti un Tartaku.

Elīna Zvejniece

Elīna Zvejniece
Elīna Zvejniece

Elīna ir mērķtiecīga, patstāvīga, uzticama un drošsirdīga. Viņai ir ļoti vērīgas acis un dzidri dzirdošas ausis. Elīna dabā prot saskatīt brīnumainas lietas, zina to nosaukumus un ar prieku tās parāda draugiem.

Elīna pabeigusi Sunākstes pamatskolu un tagad mācās Jēkabpils Valsts ģimnāzijā. Paralēli vispārizglītojošajai skolai Elīna savus muzikālos talantus izkopj Arvīda Žilinska Jēkabpils Mūzikas skolā, kur apgūst vijoļspēli. Viņa to dara tik aizrautīgi un meistarīgi, ka jau kopš 2018. gada uzņemta prestižajā Simtgades orķestrī un ir pat piedalījusies valsts mēroga solfedžo olimpiādē.

Elīnas sirdslietas ir literatūra un mūzika. Viņa bauda dzīvi, staigājot pa mežiem un laivojot pa ezeru. Mūzikas un dabas skaņu pasaulē Elīna jūtas kā zivs ūdenī.

Elīnai ļoti nepatīk dzert kakao, ja tam virsū ir piena plēve.

Elīna projektam "Pa straumei" pieslēdzās 2019. gada septembrī un kopā ar Robertu un Urgu iepazina trīs upes – Rēzekni, Abulu un Līgatni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti