Kultūras ziņas

Vides izstādē "Apslēptā Pārdaugava" aktualizē urbāno folkloru

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Slimnīcās un aprūpes centros ieskandina Dziesmu svētkus

«Jo vairāk pozitīvu emociju, jo labāk» – Dziesmu svētkus ieskandina slimnīcās un aprūpes centros

Jau kopš 20. jūnija Rīgas un reģionu slimnīcās un sociālās aprūpes centros Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētki dalībnieki ar koncertiem ieskandina svētkus. Tā ir skaista iespēja slimnīcu pacientiem un mediķiem kaut nedaudz sajust svētku atmosfēru. Otrdien, 27. jūnijā, tāda iespēja bija Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) mazajiem pacientiem, viņu vecākiem un ārstiem.

Ideja iepriecināt stacionāra pacientus un mediķus ar Dziesmu un deju svētkiem klātienē radusies Bērnu klīniskajā slimnīcā. Medicīnas iestādēs ir noslēgta vide, kur mazie pacienti un viņu vecāki spiesti uzturēties ne īpaši priecīgā noskaņojumā. 

BKUS Pedagoģijas dienesta vadītāja Indra Veismane stāsta: "Un tā ir noticis, ka svētki atsaucās un Latvijas Nacionālais kultūras centrs un svētku virsvadība mums ir saorganizējusi koncertu. Gan šeit, Bērnu slimnīcā, kā arī šī iniciatīva ir gājusi plašumā arī citās slimnīcās. Ļoti jauki, ka šī vide ir dziesmām pilna un mūzikas skaņām pildīta, un tas droši vien emocionāli palīdz pacientiem ārstēties."

Mazo pacientu priekšā šodien uzstājās jauniešu koris "Balsis" un Augusta Dombrovska Mūzikas skolas koklētāju ansamblis.

BKUS Bērnu psihiatrijas klīnikas virsārste Laura Ķevere atzīmē: "Diemžēl ne visiem mums ir laime pašiem piedalīties kā skatītājiem vai kā dalībniekiem svētkos un arī, protams, mūsu pacientiem, kas šobrīd atrodas stacionārā. Gribas būt daļai no šī lielā notikuma, un ir ļoti labi, ka šis lielais notikums atnāk pie mums. Ne tik bieži ir kaut kādi pasākumi pie mums. Un ir svarīgi ar mūsu pacientiem runāt ne tikai par diagnozēm, par terapijām, bet redzēt pasauli daudz plašāk un gūt pozitīvas emocijas – jo vairāk, jo labāk."

Šādi nelieli svētku ieskandināšanas koncerti notiek arī citu Latvijas novadu aprūpes centros un slimnīcās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti