Kultūra / Māksla
Mājīguma un kopības sajūtai – Āgenskalna Valsts ģimnāzija lepojas ar bagātīgu gleznu kolekciju un iz...
Mājīguma un kopības sajūtai – Āgenskalna Valsts ģimnāzija lepojas ar bagātīgu gleznu kolekciju un izstāžu tradīciju
Mūsu skolā redzamie mākslas darbi uzlabo dienu un rada mājīguma sajūtu – tā par daudzo gleznu klātbūtni Āgenskalna Valsts ģimnāzijā saka šīs skolas audzēkņi. Āgenskalna ģimnāzija patiešām var lepoties ar ļoti bagātīgu gleznu kolekciju, kam pamati likti jau Latvijas pirmās brīvvalsts laikā. Šobrīd kolekcijā ir vairāk nekā pussimts gleznu, kas izvietotas visos skolas korpusos un daudzās klasēs. Skolā regulāri notiek arī izstādes, un pirms neilga laika savus darbus tur plaši eksponējis izcilais gleznotājs Ritums Ivanovs. Gan skolēni, gan skolas personāls atzīst – izstāde viņus ļoti iepriecina.
Kā diena ar nakti – Madaras Neikenas saulainās gleznas un Marko Mētama melnais humors galerijā «Māks...
Kā diena ar nakti – Madaras Neikenas saulainās gleznas un Marko Mētama melnais humors galerijā «Māksla XO»
Cik daudzveidīga un dažādas emocijas raisoša var būt mūsdienu vizuālā māksla, koncentrētā veidā pašlaik var skatīt galerijā "Māksla XO" Rīgā. Tur divās zālēs gluži kā diena ar nakti satikušās jaunās latviešu mākslinieces Madaras Neikenas gaiši saulainās gleznas un igauņu vecmeistara Marko Mētama melnā humora piesūcinātie darbi.
Dabas un tehnikas skaņas somu mākslinieka Marko Timlina darbos
Dabas un tehnikas skaņas somu mākslinieka Marko Timlina darbos
RIXC galerijā piedzīvojama somu mākslinieka Marko Timlina izstāde "Biti un baiti". Tajā izmantoti 30 gadus seni datoru diskešu lasītāji, kuru darbošanās rada ritmisku skaņu pasauli. Šos skaņu pasaules meklējumus ierīču elementos mākslinieks turpina arī performancēs.
«Būt grafiķim ir dzīvesveids». Tapis devītais Grafiķu kalendārs
«Būt grafiķim ir dzīvesveids». Tapis devītais Grafiķu kalendārs
Arī šogad 13 topošo grafiķu darbi, kas tapuši Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas darbnīcā, apkopoti lielformāta kalendārā, bet oriģināli skatāmi izstādē galerijā "Istaba". "Grafiķu kalendāram nav tikai kalendāra funkcija, tas ir topošo mākslinieku radošo darbu apkopojums kalendāra formātā," Latvijas Radio 1 raidījumā "Kultūras rondo" uzsvēra Mākslas akadēmijas Grafikas katedras vadītājs Guntars Sietiņš.
Vilnas velšanas mākslas daudzpusība izstādē «Filca fluīdi» Liepājā
Vilnas velšanas mākslas daudzpusība izstādē «Filca fluīdi» Liepājā
Ceturtdienas, 14. decembra, vakarā Liepājā, Leļļu mākslas un dizaina muzejā galerijā "Romas dārzs" atklās tekstilmākslas izstādi "Filca fluīdi", kas sajūtās īpaši pieskaņota Liepājai un galerijas telpām. Izstāde pievērš sabiedrības uzmanību konkrētas tehnikas – vilnas velšanas jeb filcēšanas daudzveidīgajai interpretācijai un nozīmei laikmetīgajā tekstilmākslā. Liepājā veidotajā izstādē būs iespēja tuvāk iepazīties ar 17 autoru darbiem. Arī savām acīm redzēt šogad radīto – iespaidīgo un vairākus metrus garo – Ksenijas Šinkovskas vilnas vēlumu "Sniega pūķis".
Pirmo reizi vēsturē Versaļā izvieto gleznas no Latvijas. Reportāža no Orasa Vernē izstādes
Pirmo reizi vēsturē Versaļā izvieto gleznas no Latvijas. Reportāža no Orasa Vernē izstādes
Atzīmējot Versaļas pils 400. jubileju, 21. novembrī pilī tika svinīgi atklāta franču gleznotāja Orasa Vernē (Émile Jean-Horace Vernet, 1789–1863) retrospektīvā izstāde, kurā iekļauti vairāk nekā divsimt mākslinieka darbi, tai skaitā līdz šim neredzēti meistardarbi, zīmējumi un skices, kas ļauj iepazīties ar viņa radošo darbību. Divas Orasa Vernē gleznas uz izstādi atceļojušas no Mākslas muzeja "Rīgas birža" kolekcijas. Tas ir pirmais gadījums Latvijas vēsturē, kad Versaļas pilī tiek eksponēti darbi no Latvijas.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd