Kultūra / Ekrāns
Tik krāsaina filma, ka skatoties jāuzliek saulesbrilles – kas ir Rozes Stiebras «Sirds likums»?
Tik krāsaina filma, ka skatoties jāuzliek saulesbrilles – kas ir Rozes Stiebras «Sirds likums»?
Ceturtdien, 1. februārī, pirmizrādi piedzīvos animācijas klasiķes Rozes Stiebras animācijas filma "Sirds likums". Tā veidota ciešā sadarbībā ar pazīstamo mākslinieku Alekseju Naumovu, kuram tā ir debija animācijā. Filmas pamatā ir Jāņa Ezeriņa noveles motīvi, kas ir metaforām pārbagāts stāsts un aicina aizdomāties par to, kas īsti ir cilvēka sirds un vai sirdi var pakļaut likuma varai? "Sirds likums" nominēta "Lielā Kristapa" balvai četrās kategorijās. Kā tai veicies – to uzzināsim svētdien svinīgajā "Lielā Kristapa" balvu pasniegšanas ceremonijā.
Ja es būtu bagāts vīrs. Recenzija par filmu «Soltbērna»
Ja es būtu bagāts vīrs. Recenzija par filmu «Soltbērna»
Ir 2006. gads. Šo 2000. gadu pirmo desmitgadi šobrīd ir populāri dēvēt par blogošanas vietnes "Tumblr" un "indie sleaze" ēru. Nākamajā – 2007. gadā – iznāks britu televīzijas seriāls "Skins", kas izmainīs to, kā pusaudži un jaunieši vēlēsies ballēties, ģērbties, uzvesties, kādu mūziku viņi klausīsies… Taču, kā rāda Emeraldas Finelas otrā pilnmetrāžas spēlfilma "Soltbērna" ("Saltburn"), Oksfordas universitātes bagātākie studenti to visu jau zināja un "Skins" atveidotā Lielbritānijas priekšpilsētu pusaudžu uzdzīve bija vien patiesas dekadences vāja atblāzma.
VIDEO: Pašironisks paaudzes portrets – februārī uz ekrāniem nonāks jauna pašmāju komēdija «Melnais s...
VIDEO: Pašironisks paaudzes portrets – februārī uz ekrāniem nonāks jauna pašmāju komēdija «Melnais samts»
22. februārī pie skatītājiem nonāks Lienes Lindes komēdija "Melnais samts", informē filmas veidotāji. Tā ir režisores pirmā pilnmetrāžas spēlfilma, kas jau ieguvusi deviņas nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominācijas, tostarp kā labākā filma. Tas ir pašironisks paaudzes portrets, kas nepaceltu telefonzvanu, nokavētu termiņu un citu ikdienas mazo uzvaru un zaudējumu vidū izgaismo cilvēciskās ilgas pēc kaut kā lielāka. Galveno lomu filmā atveido Inga Tropa.
VIDEO: Ar sevi iepazīstina seriāls «Padomju džinsi» 
VIDEO: Ar sevi iepazīstina seriāls «Padomju džinsi» 
12 nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominācijas ieguvušais un Berlīnes Starptautiskā kinofestivāla programmā "Berlīnes seriālu tirgus atlase 2024" iekļautais seriāls "Padomju džinsi" iepazīstina skatītājus ar tīzeri.
Gribētos atsākt gleznot. Saruna ar «Lielā Kristapa» mūža balvas laureāti Ievu Romanovu
Gribētos atsākt gleznot. Saruna ar «Lielā Kristapa» mūža balvas laureāti Ievu Romanovu
"Šāda balva ir milzīga, tā ir ļoti, ļoti aizkustinoša, tā ir nenovērtējama," Latvijas Radio 1 raidījumā "Kultūras rondo" stāsta filmu māksliniece Ieva Romanova, kura šogad saņems "Lielā Kristapa" balvu par mūža ieguldījumu. Māksliniece darbu Rīgas Kinostudijā sāka 1978. gadā un kopš tā laika saņēmusi piecus "Lielā Kristapa" apbalvojumus par labāko filmu mākslinieka darbu. No 1999. līdz 2023. gadam Romanova kā Latvijas Kinematogrāfistu savienības vadītāja bija arī nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" organizēšanas priekšgalā.
Filmas «Openheimers» slavas gājiens turpinās arī «Oskara» balvas nomināciju sarakstos
Filmas «Openheimers» slavas gājiens turpinās arī «Oskara» balvas nomināciju sarakstos
23. janvārī ASV Kinoakadēmija atklājusi "Oskara" balvas nominantus 23 kategorijās. Šogad nomināciju sarakstos līderpozīcijā ir filma "Openheimers", kas jau triumfējusi "Zelta globusu" ceremonijā un ieguvusi visvairāk BAFTA nomināciju. Latvijas kino cienītāji nomināciju paziņošanai sekoja līdzi arī, lai noskaidrotu, kā animācijas filmu kategorijā veiksies latviešu režisores Signes Baumanes filmai "Mans laulību projekts" – diemžēl filma cīņu par balvu neturpinās.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd