Dace Stirāne

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Autora ziņas
«Tautas panorāma»: Jaunajā Talsu novadā iedzīvotāji novēl deputātiem mazāk strīdēties un vairāk strā...
«Tautas panorāma»: Jaunajā Talsu novadā iedzīvotāji novēl deputātiem mazāk strīdēties un vairāk strādāt
Topošajā Talsu novadā esošās pašvaldības pēdējo četru gadu laikā bieži nonāca sabiedrības uzmanības centrā ar vietējām nesaskaņām un politisko nestabilitāti. Dundagas novadā, deputātiem netiekot galā ar situāciju, nācās pat iejaukties Saeimai, un patlaban Dundagas domes deputāti ir atlaisti. Iedzīvotāji topošā Talsu novada deputātiem novēl mazāk kašķēties un vairāk strādāt. 
«Tautas panorāma»: Rēzeknes novadā vēlas darbu un labākus ceļus
«Tautas panorāma»: Rēzeknes novadā vēlas darbu un labākus ceļus
Rēzeknes novads ir viena no tām pašvaldībām, kurai nebūs sava attīstības centra. Tas bija viens no iemesliem, kāpēc novadam negribēja pievienoties blakus esošās pašvaldības. Pēc  apvienošanās Rēzeknes novads, kas teritorijas ziņā tā jau ir ievērojams, kļūs vēl lielāks.
«Tautas panorāma» Rēzeknē: Varas maiņas vēsmas nav jūtamas
«Tautas panorāma» Rēzeknē: Varas maiņas vēsmas nav jūtamas
Rēzeknē varu pēdējos trīs sasaukumus stabili saglabājusi “Saskaņa”. Uzmanību pēdējos četros gados pilsētas pašvaldība pievērsusi gan ar vērienīgiem projektiem, gan arī pretrunīgiem, un pat skandaloziem lēmumiem. “Tautas panorāma” Rēzeknē pārliecinājās, ka iedzīvotāji pilsētas attīstības plānus ir pamanījuši. Nekādas vēsmas, kas liecinātu par iespējamo varas pārņemšanu Latgales pilsētā, vismaz pagaidām nav jūtamas. 
Mācītāja vaļasprieks: Darbnīca kurtuvē un īpaša dāvana pāvestam
Mācītāja vaļasprieks: Darbnīca kurtuvē un īpaša dāvana pāvestam
Vitālijs Filipenoks ir katoļu mācītājs. Uzaudzis Latgalē, ticīgā ģimenē, tāpēc viņa dzīves ceļa izvēle šķiet loģiska, kaut arī pats saka, ka to grūti izskaidrot cilvēkiem no malas. Jau no bērnības viņu piesaistīja viss, kas darināts no koka. It sevišķi kāda karote, kuru vecāki zēnam nedeva. Vēlāk viņš karotes iemācījās grebt pats, bet tieši viņa darinātā šaha galdiņa kopija patlaban atrodas Vatikānā.   
Sods par darba tiesību pārkāpumu sen samaksāts, bet tā dēļ kafejnīcai atņem Covid-19 atbalstu
Sods par darba tiesību pārkāpumu sen samaksāts, bet tā dēļ kafejnīcai atņem Covid-19 atbalstu
Darba tiesību un citu pārkāpumu dēļ uzņēmumiem ir nācies atmaksāt Covid-19 atbalsta maksājumu, kas paredzēts apgrozāmo līdzekļu nodrošināšanai. Tā gadījies arī kafejnīcas "Sumbrs" īpašniekam Dagnim Darģim, kuram Valsts ieņēmumu dienests (VID) pieprasa atmaksāt janvārī izmaksāto atbalstu 1700 eiro. VID šo lēmumu pamatoja ar to, ka pēc dažiem mēnešiem noskaidrojis, ka uzņēmums  SIA “Sumbrs 1” sodīts ar naudas sodu 350 eiro par darba tiesību pārkāpumu.
«Tautas panorāma»: Līvānu novadā vēlas redzēt pārmaiņas uz grants autoceļiem
«Tautas panorāma»: Līvānu novadā vēlas redzēt pārmaiņas uz grants autoceļiem
Līvānu novadā iedzīvotāji visvairāk vēlas redzēt pārmaiņas uz grants autoceļiem. Daudziem ir grūtības sasniegt novada centru, kur pieejami dažādi pakalpojumi, it sevišķi bērniem. Priekšvēlēšanu cīņas galvenā intriga ir tā, ka ilggadējais pašvaldības vadītājs startē no citas partijas nekā iepriekšējos sasaukumos.
Pirmais Purvciemā pacēlu sarkanbaltsarkano karogu! Augusta Griežņa barikāžu atmiņas
Pirmais Purvciemā pacēlu sarkanbaltsarkano karogu! Augusta Griežņa barikāžu atmiņas
Cilvēkiem, kuri barikāžu laikā no visas Latvijas bija sabraukuši Rīgā, ne visiem bija radi, pie kā pārgulēt, nomazgāties. Tāpēc daudzi rīdzinieki bija gatavi atvērt savu māju un dzīvokļu durvis nepazīstamiem cilvēkiem. Viņu vidū bija arī Purvciema iedzīvotājs, bijušais Latvijas Tautas frontes (LTF) dalībnieks Augusts Grieznis.
Covid-19 slimniece: Cilvēki ir ļoti atsaucīgi, bet tolerances līmenis pret pretējo viedokli ir ļoti...
Covid-19 slimniece: Cilvēki ir ļoti atsaucīgi, bet tolerances līmenis pret pretējo viedokli ir ļoti zems
Zane Eniņa ir viena no retajiem Covid-19 slimniekiem, kas nebaidījās atklāti runāt par savu saslimšanu. Piedzīvojusi arī naidīgus komentārus internetā, viņa secina, ka kopumā cilvēki ir ļoti atsaucīgi, bet tolerances līmenis pret pretēju viedokli ir ļoti zems. Slimība atņēma viņai trīs aktīvas nedēļas, jo nācās izolēties no citiem cilvēkiem. 
Stradiņa slimnīcas sanitārs: Mediķu izdegšana – ļoti aktuāla
Stradiņa slimnīcas sanitārs: Mediķu izdegšana – ļoti aktuāla
Vairākums medicīnas darbinieku slimnīcās ir uz izdegšanas robežas – neslēpj Stradiņa slimnīcas sanitārs, Rīgas Stradiņa universitātes 3. kursa students Arnolds Jānis Krauklis. Viņa darba apjoms ir jūtami palielinājies, jo slimnīcās trūkst aprūpes personāla un darba stundu skaits arvien pieaug.
Latgales patriots Feimaņos šuj sarkanbaltsarkanos karogus
Latgales patriots Feimaņos šuj sarkanbaltsarkanos karogus
Feimaņos Rēzeknes novadā dzīvo Latgales patriots Māris Rumaks. Viņa ģimenes bizness ir sarkanbaltsarkanā karoga šūšana. Katru gadu ar modernām iekārtām tiek sašūti vairāki tūkstoši Latvijas karogu un Latgales zilibaltzilie. Uzņēmuma šūtie karogi plīvo pie valsts iestādēm un svētku laikā palīdz radīt mums īpašo svētku noskaņojumu.
«Covid-19 pozitīvs» – dokumentāls stāsts par vīrusa uzvarētajiem Latvijā
«Covid-19 pozitīvs» – dokumentāls stāsts par vīrusa uzvarētajiem Latvijā
Saņemot analīžu rezultātus, kur rakstīts SARS-CoV-2 – pozitīvs, sākas apzināta cīņa ar to. Vairums tajā uzvar, un daži veiksminieki pat nepamana, ka to izslimojuši. Zaudē galvenokārt veci un slimi cilvēki, taču ne tikai. Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests radījis dokumentālo filmu «Covid-19 pozitīvs», kas stāsta par tiem, kuriem vīruss atņēmis pašus mīļākos cilvēkus, un par tiem, kuri joprojām cenšas slimību uzvarēt.
Ādažos piemin kritušos NBS karavīrus
Ādažos piemin kritušos NBS karavīrus
Kā katru gadu novembra sākumā, arī šogad Ādažos tika pieminēti bojāgājušie Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri. Jau otro gadu līdztekus latviešu karavīru vārdiem svinīgās vakara jundas laikā izskan arī divu albāņu karavīru uzvārdi. Daudznacionālās kaujas grupas dalībnieki gāja bojā pirms pusotra gada nelaimes gadījumā Ādažu poligonā.
Arī Evija Papule pamet «Saskaņas» frakciju
Arī Evija Papule pamet «Saskaņas» frakciju
Arī Saeimas deputāte Evija Papule paziņojusi, ka izstājas no Saeimas "Saskaņas" frakcijas un turpmāk savu darbu Saeimā veiks kā pie frakcijām nepiederoša deputāte.
Atklāj piemiņas vietu Latvijas valsts dibinātājiem un atjaunotājiem
Atklāj piemiņas vietu Latvijas valsts dibinātājiem un atjaunotājiem
Likteņdārzā oficiāli atklāta piemiņas vieta Latvijas valsts dibinātājiem un neatkarības atjaunotājiem. Neatkarības deklarācijas pieņemšanai šogad aprit 30.gadadiena un piemiņas vietu bija plānots atklāt 4.maijā, taču vīrusa pandēmijas un ar to saistīto pulcēšanās ierobežojumu dēļ šajā pavasarī to nācās atlikt.
Lidostā rūpīgāk uzraudzīs atlidojušos
(papildināts)
Lidostā rūpīgāk uzraudzīs atlidojušos (papildināts)
No katra Rīgas lidostā ielidojušā reisa ir pa kādam pasažierim, kurš nav aizpildījis reģistrācijas anketu un apliecinājumu ievērot epidemioloģiskās drošības nosacījumus. Tā kā lidošanas nosacījumi šajā nedēļā ir atviegloti un ļauj pasažieriem lidot arī uz valstīm ar ļoti augstu Covid-19 saslimstības līmeni, lidostām uzdots stingrāk uzraudzīt, lai pilnīgi visi ielidojušie pasažieri būtu reģistrēti.
Covid-19 pandēmijas dēļ nav zināms, kad Ziemele sāks strādāt Eiropas Savienības Tiesā
(papildināts)
Covid-19 pandēmijas dēļ nav zināms, kad Ziemele sāks strādāt Eiropas Savienības Tiesā (papildināts)
Pēc Satversmes tiesas priekšsēdētājas Inetas Ziemeles apstiprināšanas Eiropas Savienības Tiesas tiesneses amatā Satversmes tiesa turpinās funkcionēt tāpat kā līdz šim, un pārrāvuma tiesas darbā nebūs. To apstiprināja Satversmes tiesā. Covid-19 pandēmijas dēļ pagaidām nav zināms, kad Ziemele varēs nodot svinīgo solījumu Eiropas Savienības Tiesas sastāvam.
Pleskavā aizturēts Baltkrievijas Izmeklēšanas komitejas darbinieks, kurš bija lūdzis politisko patvē...
Pleskavā aizturēts Baltkrievijas Izmeklēšanas komitejas darbinieks, kurš bija lūdzis politisko patvērumu Latvijā
Politisko patvērumu Latvijā lūdzis bijušais Baltkrievijas Izmeklēšanas komitejas darbinieks Andrejs Ostapovičs, kurš pēc vardarbīgi apspiestajiem protestiem publiski pameta dienestu un atklāti iestājās pret Aleksandra Lukašenko režīmu. Gaidot vīzu iebraukšanai mūsu valstī, viņu Pleskavā aizturējuši Krievijas dienesti, Latvijas Televīzijai apstiprināja Ostapoviča advokāts. Latvijas Ārlietu ministrija nekādu konkrētu informāciju par šo gadījumu pagaidām nesniedz.
Partiju reitingi Rīgā: «Attīstībai/Par!» un «Progresīvie» apsteidz «Saskaņu»
(papildināts)
Partiju reitingi Rīgā: «Attīstībai/Par!» un «Progresīvie» apsteidz «Saskaņu» (papildināts)
Vislielākais atbalsts Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās šobrīd ir "Attīstībai/Par!" un "Progresīvajiem", kam seko iepriekš līderpozīcijās esošā "Saskaņa". Par to liecina jaunākie reitingi 29. augustā plānotajām Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām. To, par kurām partijām plāno balsot galvaspilsētas iedzīvotāji, pēc Latvijas Televīzijas (LTV) un portāla LSM.lv pasūtījuma skaidroja SKDS.
Nedēļas nogalē ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši seši cilvēki
(papildināts)
Nedēļas nogalē ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši seši cilvēki (papildināts)
Šajās brīvdienās uz Latvijas ceļiem noticis samērā daudz satiksmes negadījumu. Piektdien, 26. jūnijā, valstī reģistrēti 138 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 29 cilvēki. Sestdiena, 27. jūnijs, uz ceļiem ir bijusi traģiska. Jelgavas novada Vircavas pagastā negadījumā miruši divi cilvēki. Bet Nīcas pagastā, uz autoceļa Liepāja - Rucava auto sadursmē bojā gāja trīs personas, tostarp divi bērni. Savukārt svētdien, 28. jūnijā, Olaines novadā autovadītājs notriecis velosipēdistu, kurš gājis bojā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd