Premjere: ES kompensāciju fonds var būt nepietiekošs lauksaimniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem un 9 mēnešiem.

Pieejamais Eiropas Savienības kompensāciju fonds 400 miljonu eiro apmērā visiem lauksaimniekiem Eiropā var arī nepietikt, pirmdien intervijā Latvijas Radio teica Ministru prezidente Laimdota Straujuma.

Premjere uzsvēra, ka Krievijas noteiktais pārtikas produktu embargo ir visas Eiropas jautājums un svarīgi visiem arī iesaistīties jaunu noieta tirgu meklējumos. Taču Straujuma neuzskata, ka pašreizējais saspīlējums pārtikas tirgū Latvijā varētu būt iemesls lieliem lauksaimnieku bankrotiem.

„Lauksaimniekiem ilgtermiņā mums ir jāmeklē citi tirgi. Lauksaimnieki no gada sākuma izjuta Krievijas tirgus negatīvo ietekmi, jo mazinājās Krievijas valūtas ietekme, līdz ar to eksports vairs nebija tik izdevīgs,” sacīja Straujuma.

Viņa gan uzsvēra – diez vai Latvijas lauksaimnieki bankrotēs: „Nopietni uzņēmumi nebankrotēs, un tiks atrasti citi tirgi.”

Premjere arī pastāstīja par vienošanos ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru par cilvēku piesaisti lauksaimniecības produkcijas trešo valstu tirgu meklēšanai. „Bet ir jādomā Eiropas Savienībai kopumā par trešajiem tirgiem, jo iespējams, ka sankcijas tiks atceltas pēc gada, bet Krievijas tirgus nekad nav bijis stabils. Lauksaimnieki ir izjutuši tās vai citādas sankcijas ne pirmo reizi,” sacīja Straujuma.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti