Festivālu rudens: pārsteidzošo un neierasto iesaka Ieva Rozentāle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"Par spīti pandēmijai, festivālu sajūta ir atgriezusies! Tie notiek, neraugoties uz bailēm no slimības – pārvarot šaubas un apliecinot spēju turpināt kultūras dzīvi –, cenšoties nodrošināt maksimāli drošu vidi un tā atbalstot gandrīz visu jomu māksliniekus, kuri dara un rada. Teju visi tradicionālie rudens festivāli Latvijā notiek, solot pārsteigumus un neierastas pieredzes. Nākamajā nedēļā izvēlos doties uz trim no tiem!" iesaka "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Ieva Rozentāle. 

Kino klātienē un tiešsaistē!

Ar spēcīgu enerģiju turpinās 7. Rīgas starptautiskais kino festivāls RigaA IFF un, ņemot vērā situāciju, liela daļa filmu pirmo reizi festivāla vēsturē ir pieejamas ne vien klātienes seansos, bet arī tiešsaistē.

Festivālam pieslēgties var jebkurš no jebkuras vietas Latvijā.

Nedēļas programma ir bagātīga, tomēr, ja mani iespiestu stūrī un teiktu, lai nosaucu piecas filmas, kas jānoskatās, ieteiktu klasiķa Miloša Formana “Ugunsdzēsēju balli”, Kristiana Pecolda “Undīni” no Berlināres programmas, vēl Karlo S. Hintermana “Vīziju grāmatu” un Agņeškas Holandas jauno filmu “Šarlatāns” no festivāla īpašajiem atradumiem; atbalstot savējos – Jevgeņija Paškeviča jaunāko veikumu “Ko zina Klusā Gerda” (iekļauta konkursa programmā) un no "Home Made" programmas – lietuvieša Tomasa Vengris filmu “Dzimtene”.

Sāksies jaunās mūzikas festivāls “Arēna”

Festivāls “Arēna” sāksies nedēļas nogalē un, turpinoties līdz pat 7. novembrim, sola biezu laikmetīgās mūzikas koncertu programmu un vairākus pirmatskaņojumus. Bet jau pirmais koncerts sestdien, 24. oktobrī, Reformātu baznīcā, un tajā muzicēs akordeonistu trio Artūra Novika vadībā un Lielajai mūzika balvai nominētais aizrautīgais džeza pianists Edgars Cīrulis, kurš duetā ar kontrabasistu Jāni Rubiku spēlēs savu jaunāko programmu “Laika svars”.

"ORGANismi" Latgales vēstniecībā "Gors"

Rudens un ērģeles ir skaisti sasaistīti koncertos Latgales vēstniecībā "Gors", kur notiek 5. starptautiskais ērģeļmūzikas festivāls "ORGANismi". Tā mākslinieciskā vadītāja un izcilā Latvijas ērģelniece Iveta Apkalna piedāvā vienreizējas koncertprogrammas, no kurām uzmanību piesaista viņas sadarbība ar Raimondu Paulu.

Sestdien divos koncertos Maestro un Iveta Apkalna pirmo reizi spēlēs kopā Gijas Kančeli, Semjuela Bārbera un arī Raimonda Paula skaņdarbus.

Tos neierastajam sastāvam aranžējusi komponiste Anna Veismane, jo skanējumu bagātinās arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra klātbūtne, kuru šoreiz diriģēs Jānis Stafeckis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti