Panorāma

Dejotājiem liela slodze, naktī guļ dažas stundas

Panorāma

Panorāma

Drēbes jāžāvē vēsā un mitrā hallē

Dziesmu svētku dejotājiem drēbes nākas žāvēt vēsā un mitrā hallē

Dziesmu un deju svētku dalībnieku drēbēm lietū samirkstot, liels izaicinājums ir tās sagatavot koncertiem. Daļai dalībnieku, kuriem mēģinājumi aizrit Daugavas stadionā, apģērbam un mantām atvēlēta vieta ledus hallē, kurā aizvien ir ledus. Grīda vēsa, veidojas peļķes un drēbes kļūst tikai mitrākas. 

Seko līdzi Dziesmu un deju svētkiem!

Sabiedriskie mediji no 30. jūnija līdz 9. jūlijam pārraidīs XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku norises.

Viss saturs par Dziesmu un deju svētkiem saplūdīs sabiedrisko mediju portālā LSM, kur rādīs Dziesmu un deju svētku norišu tiešraides. Portālā pieejams svētku pārraižu kalendārs un plašs oriģinālsaturs.

Hokeja hallē ir divi ledus laukumi blakus Daugavas stadionam. Tur cilvēkiem ir ļauts nākt atpūsties. Vienā ir tiešām sauss un silts. Otrā gan izskatās, ka hokeja treniņi aizvadīti salīdzinoši nesen.

Un ūdens peļķes veidojas ne tikai aiz laukuma bortiem, bet arī uz paša laukuma. Gaisa temperatūra tur nepārsniedz 17 grādus. Uzrunātie pastāstīja, ka tur drēbes un tautastērpus var ļoti veiksmīgi uzturēt mitrus.

"Tie ir mitri, auksti. Stangas mēs esam sagādājuši paši, bet, arī uz stangām stāvot, tie cauri visām tērpu somām, kas it kā mitrumu nelaiž cauri, ir auksti un mitri. Grīda ir nenormāli auksta. Viņi ir sev sagādājuši segas ar folija apakšām. Tās ir ļoti aukstas. Meitenes principā sēž uz ledus lielu dienas daļu," pastāstīja deju kolektīva "Zelta sietiņš" dalībniece Evija.

"Redziet, esam iekārtojuši savu istabu. Viss ir, pakaramie ir. Nekādu problēmu. Mēs jau tāpat vairāk pa āru," sacīja deju kolektīva "JDK Rīdze" dalībnieks Kristaps, atzīstot – izžāvēt neko nevar.

"Mēs esam šeit no astoņiem. Tas nozīmē, ka divas stundas noņem nost, tad kādas sešas stundas hallē. Man šķiet, ka es jau esmu saaukstējusies. Pēc šīs nedēļas 100% būšu," pastāstīja deju kolektīva "Zelta sietiņš" dalībniece Šarlote.

"Mēs šeit guļam uz krēsliem. Apsēžamies un klēpī viens otram," stāstīja deju kolektīva "Saule" dalībniece Andžela.

Svētku rīkotāji norādīja, ka par telpu sagatavotību Daugavas stadiona teritorijā atbild Latvijas Nacionālais sporta centrs. Tajā gan pauda, ka neviena sūdzība līdz šim nav saņemta. Un arī darbinieki nav ziņojuši par problēmām.

"Neesam saņēmuši nekādas sūdzības, un gulēšanai šīs telpas nav paredzētas," sacīja Nacionālā sporta centra mārketinga un pārdošanas vadītāja Baiba Muceniece.

Visi uzrunātie kolektīvi sacīja, ka tautastērpus tur pa nakti neatstās un ar sabiedrisko transportu tos katru dienu vizinās. Bet kā atpūtas vietu, kur arī pagulēt, daudzi jau izvēlējušies tuvumā esošo zālienu.

KONTEKSTS:

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs, kas ir Kultūras ministrijas padotībā esoša valsts iestāde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti